Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ραντεβού στον τελικό του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και, μάλιστα, πολύ γρήγορα. Δύο χρόνια μετά τον τελικό του Λονδίνου, Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν ξανά το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκας το βράδυ της Κυριακής (21:00) στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι «μερένγκες» με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ νίκησαν άνετα την «πρωτάρα», Φενερμπαχτσέ με 96-87 και με πανηγυρικό τρόπο πήραν το εισιτήριο για τον τελικό για τρίτη διαδοχική χρονιά.
Το 2013 ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ πέρυσι σε ένα συγκλονιστικό αγώνα έχασαν ξανά, αυτή την φορά από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση, στο Μιλάνο.
Το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, όταν η «οικοδέσποινα» του τουρνουά προηγήθηκε με 20 πόντους (55-35), έχοντας εκπληκτικά ποσοστά στην επίθεση (7/12 τρίποντα) και 0 λάθη.
Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απογοήτευσε τους πάντες. Οι παίκτες της ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, έκαναν πολλά λάθη (9), ενώ υστέρησαν και στα ριμπάουντ (14 έναντι 17 των Ισπανών).
Το… πάρτι της Ρεάλ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Με τρία σερί τρίποντα στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου και με ρεσιτάλ σε άμυνα κι επίθεση, το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο, ξέφυγε ακόμη και με 26 πόντους (61-35).
Με επιμέρους σκορ 16-6 η Φενέρ μείωσε σε 51-67, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν «καθαρό μυαλό» και με 12/20 τρίποντα επανέφεραν τη διαφορά στο +19 (76-57).
Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι «μερένγκες» χωρίς άγχος έφτασαν στην άνετη νίκη και το βράδυ της Κυριακής μπροστά στο κοινό τους θα επιδιώξουν να πάρουν το 9ο τρόπαιο στην Ιστορία τους και πρώτο μετά από 20 χρόνια και τον τελικό της Σαραγόσα, όταν τότε είχαν επικρατήσει του Ολυμπιακού με 73-61.
Ο Γκουστάβο Αγιόν με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ, ενώ εκπληκτικός ήταν και ο Κέισι Ρίβερς με 17 πόντους (5/6 τρίποντα). Από τους Τούρκους διασώθηκε ο Γκάουντλακ με 26 πόντους, ενώ ο Γιαν Βέσελι με 20 πόντους ήταν πολύ καλός ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Πάμπλο Λάσο έδωσε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στον Γιάννη Μπουρούση (μπήκε για 3:56΄ λεπτά στο τέλος και πέτυχε έναν πόντο), ενώ ο Νίκος Ζήσης  σε 17:29΄΄ λεπτά συμμετοχής πέτυχε μόλις 2 πόντους.Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.