Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Συντάξεις και εργασιακά μπήκαν στην διαπραγμάτευση

Συντάξεις και εργασιακά μπήκαν στην διαπραγμάτευσηΤι σηματοδοτεί η κοινή δήλωση Γιούνκερ-Τσίπρα - Άγνωστο προς το παρόν τι δέχεται και τι απορρίπτει η Ελληνική πλευρά απο τις απαιτήσεις των "Θεσμών" και που θα καταλήξουν οι συζητήσεις στο Brussels Group- Tι μπορει να σημαίνει η "δημιουργική ασάφεια" για  "δημοσιονομικά βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και μισθολογικές εξελίξεις μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας"

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την πορεία των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και εταίρων.


Οι δύο άνδρες, κατέγραψαν την πρόοδο των διαβουλεύσεων στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με κοινή δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

Παράλληλα, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Οι κύριοι Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν στο να υπάρξει ένα μοντέρνο και αποτελεσματικό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι εποικοδομητικές συζητήσεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του Brussels Group.

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η θέληση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή λύση.


Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.