Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Στενάζουν οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Μαραθώνα??

Έργα stop (επι Ψινάκη) – Αρμοδιότητες προέδρου Τοπικής Κοινότητας


Η αγροτική οδοποιία δεν είναι υπόθεση του εκάστοτε προέδρου της Τοπικής Κοινότητας όταν υπάρχει Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες στα έργα της κάθε Δημοτικής Ενότητας.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας με το Συμβούλιο του, συνεκτιμά και ε κ φ ρ ά ζ ε ι ΜΌΝΟΝ Γ Ν Ω Μ Η και ΟΧΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ! για να γίνει το Α΄ ή το Β΄ έργο στο χωριό του. Η εκτέλεση του έργου είναι υπόθεση της Δημοτικής Αρχής (Δημάρχου ) και εν προκειμένω του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ που σίγουρα σε ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της Ελλάδος υπάρχουν Αντιδήμαρχοι με εκχωρημένες αρμοδιότητες και για την οδοποιία . Απλά μια σοβαρή ανάγνωση του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" Ν.3852/2010 ΦΕΚ 8/7Α , στις αρμοδιότητες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας θα σας πείσει για του λόγου το αληθές στα λεγόμενά μου. Η παρέμβασή μου έχει καθαρά ενημερωτικό και μόνο χαρακτήρα.
Τα Τοπικά Συμβούλια εκφέρουν απλά γνώμη και τίποτα άλλο. Οι αποφάσεις παίρνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτές είναι εκτελεστέες. ( Νόμος 3852/2010). Και μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί πρόεδροι δεν μπορούν να κάνουν χρήση πάνω από 1000 ευρώ το έτος για την κοινότητά τους , ενώ οι παλιοί κοινοτάρχες έκαναν προϋπολογισμό 150.000.000 δρχ , έκαναν συμβάσεις με απευθείας ανάθεση ως 4.500.000 δρχ , έκαναν συμβάσεις έργου, προσλήψεις υπαλλήλων και γενικότερα είχαν νομική ισχύ παντού έπαιρναν μισθό σε μια μεγάλη κοινότητα τουλάχιστον 200.000 δρχ κ.λπ. Μεγάλες οι διαφορές παλιοί Κοινοτάρχες με τους σημερινούς Τοπικούς προέδρους.
Οι σημερινοί πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων , -ενώ θα έπρεπε - δεν έχουν αρμοδιότητες απ΄τον νόμο του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ".
Σκουπιδιάρικα σε συχνή ακινησία λόγω έλλειψης καυσίμων αλλά και άλλα χρειώδη καθημερινής ανάγκης. Να κάνουμε έρανο….

Ο Αιμίλιος Ρεϊσογλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Το 1999 αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Πειραιά με την ειδικότητα του Πολιτικού Δομικών Έργων. Στην συνέχεια φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών από όπου αποφοίτησε το 2004 με την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού.
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.