Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στον Βαρνάβα δεν γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Σήμερα 5 Ιουνίου γιορτάζεται παντού η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι μια μέρα για να θυμηθούμε όλοι τη σημασία του φυσικού κυρίως περιβάλλοντος στη ζωή μας. Δεν μπορεί βέβαια να περιοριζόμαστε σε αυτήν την ημέρα για να δείξουμε την περιβαλλοντική μας ευαισθησία. Ούτε μπορεί να είναι άλλοθι για τα πράγματα που κάνουμε ή δεν κάνουμε τις υπόλοιπες  μέρες του χρόνου για το περιβάλλον.

Στο χωριό μας δεν γιορτάζουμε αλλά πενθούμε για το περιβάλλον που κακοποιείται βάναυσα. Η Κατακρεούργηση δέντρων ρεματιάς, πυρκαγιές,
καταπάτηση (ξεριζώνουν νεαρά πεύκα ακόμα και πλατάνια) δημόσιων δασικών εκτάσεων προς ίδιο όφελος, Λαθροϋλοτομία, κ.α
 Αν και προτείναμε στην τοπική πρόεδρο της κοινότητας να οργανώσει μια κάποια εκδήλωση κυρίως την Παρασκευή 5 Ιουνίου ή το Σαββατοκύριακο, (για λόγους υγείας συγγενικών προσώπων οικογενειακού περιβάλλοντος) η πρόεδρος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. 
Έτσι χάσαμε και φέτος αυτή την ευκαιρία.
Όμως εμείς αντί γιορτής για το περιβάλλον καταγράφουμε το παλιό αλλά επίκαιρο ψήφισμα των φίλων της ρεματιάς που έγινε αρχικά το 2008 με την  πρωτοβουλία ενεργών πολιτών του χωριού μας. Μπορείτε να δείτε εδώ το ψήφισμα στον πρώην και νυν δήμαρχο Μαραθώνα.
 Περιμένουμε οι πρωτοβουλίες της τοπικής πρόεδρου της κοινότητος να βρουν σύντομα αίσιο αποτέλεσμα για την ανάδειξη και προστασία του τοπίου προς ικανοποίηση των Φίλων της Ρεματιάς.
Προστατεύοντας το περιβάλλον, αγκαλιάζουμε τη ζωή. Αν θέλουμε να κληροδοτήσουμε ένα βιώσιμο και υγιές μέλλον στις επόμενες γενιές, οφείλουμε όλοι να αλλάξουμε τους όρους του σήμερα σε αυτό τον τόπο.
 

Διαβάστε ακόμα

«Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις στοιχειώδεις ευθύνες τόσον για τον κόσμο που ζούμε όσον και για τον κόσμο που οφείλουμε να διασφαλίσουμε στις μελλοντικές γενιές», υπογράμμισε 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο σχετικό μήνυμά του αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος. "Καθένας μας οφείλει ν’ αναλαμβάνει τις στοιχειώδεις ευθύνες του ως προς τον συνειδητό σεβασμό του περιβάλλοντος, τόσον για τον κόσμο που ζούμε όσον όμως και για τον κόσμο που οφείλουμε να διασφαλίσουμε στις μελλοντικές γενιές", υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου εδώ
--------------------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.