Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σκληρός Π.Καμμένος κατά Ζ.Κ.Γιουνκέρ: "Έχουν ονειρώξεις όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να περικοπούν οι δαπάνες για την Άμυνα της χώρας"

ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΤΟ PARIS AIR SHOW
Με βαριές εκφράσεις ανάλογες του απαράδεκτου περιεχόμενου των εκφράσεων του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ ο οποίος είχε μιλήσει για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών της  χώρας απάντησε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος  στο περιθώριο της διεθνούς αεροπορικής  έκθεσης του Le Bourget που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.  

Συγκεκριμένα ο υπουργός αφού χαρακτήρισε ως «ονειρώξεις» τις δηλώσεις του Ζ.Κ.Γιουνκέρ  συνέχισε λέγοντας:
«Όχι απλώς δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε κατά ένα ευρώ οι αμυντικές δαπάνες της χώρας αλλά αντίθετα θα αποδοθούν στα στελέχη των Ε.Δ. μέχρι ενός τα χρήματα που έχουν χάσει από την περικοπή κατά 58% των απ0λολαβών τους.
Σε ότι  αφορά δε την Άμυνα της χώρας όποιος θελήσει να κόψει έστω και ένα  ευρώ από τα κονδύλια που προβλέπονται για  αυτή θα είναι σα να μην σκεφτόταν τους μαχητές του Αιγαίου που έχουν χάσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το Αρχιπέλαγος».
Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  προχώρησε σε επίθεση κατά των γερμανικών  εταιρειών αμυντικού υλικού  που τις χαρακτήρισε υπεύθυνες για τα σκάνδαλα στις ΕΔ λέγοντας ότι  «η διαφθορά είναι σαν το ταγκό. Χρειάζονται δύο».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  εν συνεχεία εξήρε την παρουσία των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών στην έκθεση του Le Bourget  και ειδικά αυτή της ΕΑΒ όπου και επισκεπτόμενος το περίπτερο της οποίας είπε χαρακτηριστικά: «Μεγάλη χώρα σημαίνει προηγμένη τεχνολογία και προηγμένη τεχνολογία σημαίνει ΕΑΒ.»
Να σημειώσουμε ότι στην έκθεση βρισκόταν και ο εκπρόσωπος των περισσότερων γαλλικών εταιρειών κατασκευής αμυντικού υλικού στην Ελλάδα Χρήστος Χούμπαυλης ο όποιος συνόδευσε τον Π.Καμμένο στις επισκέψεις του στα γαλλικά περίπτερα.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.