Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Δεν είμαι ενήμερος για «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα...

Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών: Δεν είμαι ενήμερος για «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα ...αναφέρει  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών...

Άγνοια για σχέδιο «κουρέματος» σε καταθέτες ελληνικών τραπεζών δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, Αντρέα Ένρια.
Σε δήλωση στην οποία προχώρησε το Σάββατο, έπειτα και από τις...
πληροφορίες για «κούρεμα» πάνω από 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ στην Ελλάδα, ο Ένρια αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, ωστόσο, τονίζει ότι δεν είναι ενήμερος για το αν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο σε κάποια ελληνική τράπεζα.

«Δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή "κουρέματος" στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί», αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, σημειώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για ένα σχέδιο που θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της ΕΕ.

Όπως σημείωσε, σε αυτή την περίπτωση η ΕΑΤ θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της ΕΕ και υπενθύμισε ότι «η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ».

Πάντως, όπως τόνιζαν στους FT αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για «κούρεμα» καθώς πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ξεκινά από την ΕΚΤ αλλά από την ΕΚΤ, όταν και αν κηρύξει τις ελληνικές τράπεζες μη φερέγγυες ή αποσύρει την στήριξη του ELA...
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.