Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκ για τους αγρότες: Τι αλλάζει και πόσο αυξάνονται οι εισφορές του ΟΓΑ

Η αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ για τους αγρότες φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο, καθώς το Ταμείο πρέπει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια με πολύ λιγότερη κρατική επιχορήγηση.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αυξήσεις των εισφορών θα κυμανθούν από 50% έως 130%, ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται ο ΟΓΑ με το υπουργείο Εργασίας εν όψει των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό των αγροτών τον Οκτώβρη, περιλαμβάνουν πληρωμή ανά τρίμηνο, δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά και πιθανές εκπτώσεις στην περίπτωση που ασφαλίζονται και οι δύο σύζυγοι.
Όλα τα παραπάνω θεωρούνται αναγκαία, αφού η μόνη εναλλακτική είναι η συγχώνευση με κάποιον άλλο φορέα και έτσι το Ταμείο πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.