Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: ΠΡΟΣ την Γραμματεία Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου/ Mεσαιωνικός Πύργος - Συναυλίες

ΠΡΟΣ ΤΗΝ                                           8.9.2015
Γραμματεία Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και Συμβουλίου Μουσείων
Μπουμπουλίνας 20-22, 106 82, Αθήνα
Σε προσοχή της κας Λαναρά Χαρίκλειας
Κοιν: Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα (Κα Χαρ. Ασημακοπούλου)

ΑΊΤΗΜΑ: Mεσαιωνικός Πύργος Βαρνάβα - Συναυλίες

Υπό πλήρη κατάρρευση οι μοναδικοί ιστορικοί Πύργοι του Βαρνάβα
 
Στα πλαίσια ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βαρνάβα επιδίωξή μας είναι να ενταχθούν  και οι  αρχαίοι πύργοι του Βαρνάβα.
Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε θερμά να μας βοηθήσετε και ενισχύσετε την προσπάθειά μας για να αναδείξουμε το Πύργο σε  κέντρο Συναυλιών της τοπικής κοινότητος (Σώζοντας τον Πύργου)
Γι αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το υπάρχον καθεστώς του Πύργου ή των Πύργων του Βαρνάβα, και ειδικότερα η υπάρχουσα ή μη οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου του μεσαιωνικού Πύργου Βαρνάβα, στη θέση «Λούτσα», κοινότητας Βαρνάβα, Ανατολικής Αττικής.
Στο Βαρνάβα υπάρχει μια σειρά ιστορικών μνημείων τόσο από την αρχαϊκή περίοδο όσο και από την βυζαντινή. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο αρχαϊκός πύργος του 5ου π.Χ. αιώνα, και ο προχριαστανικός του 12ου αιώνα.
Με το δεδομένο αυτό, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα να μας ενημερώσετε στο εάν υπάρχει κάποιο κώλυμα στο εγχείρημα αυτό για την ανάδειξη του Πολιτισμού στο χωριό μας.
Διατελούμε με εκτίμηση

Για τους Ενεργούς Πολίτες Βαρνάβα
Μ.Αποστολόπουλος
Αλεξ. Προκοπάκης
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.