Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Συγκλονίζει ο θείος του μικρότερου αγνοούμενου της Κύπρου: "Οι Τούρκοι τους εκτέλεσαν όλους"

Μια συγκλονιστική οικογενειακή τραγωδία φτάνει στο τέλος της με την ταυτοποίηση των οστών του μικρότερου αγνοούμενου του 1974, της μητέρας και άλλων συγγενών του.

Ο Ανδρέας Κυριακού ήταν μόλις 6 μηνών, όταν δολοφονήθηκε από τους Αττίλες.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του θείου του βρέφους Βάσου Κυριάκου, στο "Σίγμα" ο οποίος μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Παναγιώτη, είναι οι μόνοι που επέζησαν από την οικογένεια.

Ήταν 14 Αυγούστου 1974 όταν ακούγοντας τους βομβαρδισμούς και τα τανκς των Τούρκων να πλησιάζουν,  άρχισαν να τρέχουν μακριά από το σπίτι τους στο Τραχώνι Kυθραίας.

Όπως δήλωσε ο μικρότερος αδερφός, καθώς έτρεχαν δίπλα από τα τεθωρακισμενα, ο θείος τους τραυματίστηκε και η οικογένεια διασκορπίστηκε.

Από τότε δεν ξαναείδαν το βρέφος, την μητέρα του βρέφους Αγγελική 25 ετών τότε, τις αδερφές της Σούλα και Μάρω, 11 και 19 ετών αντίστοιχα, ούτε την μητέρα των κοριτσιών Ελένη Θεμιστοκλέους.  
Μετά από 41 ολόκληρα χρόνια, τα οστά του βρέφους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο μαζί με αυτά της μητέρας του και άλλων συγγενών του.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του  Βάσου Κυριάκου, οι αγνοούμενοι εκτελέστηκαν.

Οι φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν στο "Σίγμα" είναι πραγματικά συγκλονιστικές αφού τα προσωπικά αντικείμενα των αγνοουμένων έμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων.
Μεταξύ άλλων, βρέθηκε η πιπίλα του εξάμηνου βρέφους, το κλειδί του σπιτιού τους στο Τραχώνι, τα ρούχα των γυναικών, ένα δακτυλίδι και μία βέρα.
Η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου η ώρα 10.00 π.μ  από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.