Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, καλόν να προθερμαινόμαστε

ΣΤΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ
Το Ποθούμενο πασών των γενεών της Ρωμιοσύνης είναι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Το ¨Ποθούμενο¨ της σημερινής πλειοψηφίας του πολιτικού δυναμικού της χώρας είναι πως να μας βάλλουν βαθύτερα στα μνημόνια και με απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις να βιώσουμε μέσα στην λογική αυτών.

Πλήρης λοιπόν διάσταση απόψεων έστω και αν επικαλούνται το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα με την μεγαλύτερη συμμετοχή της αποχής σε αυτό.
Τα δικά μας ΜΜΕ προετοιμάζουν κυρίως για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέσω μεταρρυθμίσεων και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με Γεωπολιτικές ανατροπές στην ευρύτερη περιοχή την ίδια στιγμή προετοιμάζει τον Πιστό Λαό για την ¨ ΕΞΟΔΟ του από την Βαβυλώνια αιχμαλωσία των πολυεθνικών¨ και την επιστροφή του στην πραγματική πατρίδα στην ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ.
¨Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών παρέστησαν στον Ιερό Ναό ¨www.romfea.gr/ 03 Οκτώβριος 2015
Η Δύση δύει και η Ανατολή έρχεται από την ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ .
Μέσα δεκαετίας του 2000 στην υπαίθρια απλωταριά ενός Αγιορείτη Ασκητή. -Γέροντα σουρούπωσε.
-Που να δεις όταν ¨σουρουπώσει¨ στον Δυτικό κόσμο.
-ΕΣΥ θα το δεις και θα γράψεις γι αυτό δέκα χρόνια μετά από σήμερα.
-τις προάλλες με επισκέφτηκε ένας υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος για να με παρακαλέσει να κάνω προσευχή για τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν.
-είπα του απεσταλμένου, αν είναι από τον ΘΕΟ να τον συμβουλέψω να με αφήσει λίγο καιρό με τριήμερα νηστείας και προσευχής.
-και εσείς Γέροντα τι κάνατε;
– πέρασε κάμποσος καιρός και νόμισα ότι ο Ρώσος με ξέχασε αλλά κάποια στιγμή εμφανίστηκε και πάλι στο πτωχικό κατώφλι μου.
-εκεί που νόμισα ότι ησύχασα γιατί ποιος θέλει να ανακατεύεται σε τέτοια πράγματα έπρεπε τώρα να του δώσω αυτή την λύση της προσευχής στο πρόβλημα τους.
-και τι λύση του δώσατε τίμιε πάτερ;
– του είπα αν ο Πρόεδρος σας ζει Ορθόδοξα και πνευματικά ο Άγιος Θεός θα τον βοηθήσει να λύσει το πρόβλημα του.
-εκείνος όμως επέμενε και ζητούσε χειροπιαστή λύση.
– τι να του πω;
– χριστιανέ μου δεν έχει πνευματικό να τον συμβουλέψει;
-Αυτό που ξέρω, του είπα, είναι ότι ΘΕΟΣ θα χρησιμοποιήσει τον Ρώσο είτε λέγεται Πούτιν , είτε λέγεται Στρατηγός του σαν σκεύος εκλογής και οργής σε αυτή την πλημμυρίδα της βίας που πρόκειται να σαρώσει την οικουμένη εξ αιτίας των αμαρτιών μας.
-δεν ξέρω παιδάκι μου αν αυτά καλάρεσαν στον υψηλό επισκέπτη μου;
– όπως και δεν καλαρέσουν αυτά που λέγω στους περιστασιακούς Έλληνες πολιτικούς που με επισκέπτονται χάριν συμβουλής.
-αν παιδάκι μου ο Έλληνας ζήσει Ορθόδοξα και Πνευματικά τότε τι θα τον κάνει ο ΘΕΟΣ;
– θα αναδειχθεί δικαιωματικά από τον ΘΕΟ σε σκεύος εκλογής και πολιτισμικής επιλογής.
-όταν θα δύει η Δύση να είσαι σίγουρος ότι η οικονομία του ΘΕΟΥ θα ανατέλλει την ΕΛΠΙΔΑ του πονεμένου κόσμου από την δικιά μας Καθ ημάς Ανατολή όχι γιατί είμαστε άξιοι αλλά γιατί είμαστε απόγονοι γνήσιων θεανθρωπιστών που δέχτηκαν τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ πρώτοι εις τα Έθνη.
Μόλις τελείωσε ο Γέροντας άνοιξε το Ευαγγέλιο και διάβασε ένα απόσπασμα από την ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Φιλιπ. 1,28 καὶ μὴ πτυρόμενοι ἐν μηδενὶ ὑπὸ τῶν ἀντικειμένων, ἥτις αὐτοῖς μέν ἐστιν ἔνδειξις ἀπωλείας, ὑμῖν δὲ σωτηρίας, καὶ τοῦτο ἀπὸ Θεοῦ·
¨χωρίς καθόλου να φοβήσθε και να ταράττεσθε εις τίποτε από τους αντιπάλους του Χριστού. Αυτή δε η απτόητος και γενναία συμπεριφορά σας είναι δι’ αυτούς μεν απόδειξις, ότι θα καταλήξουν εις την αιωνίαν απώλειαν, αμετανόητοι εις την αποστασίαν των, δια σας δε είναι απόδειξις αιωνίας σωτηρίας. Και τούτο, το διώκεσθε από τους εχθρούς του Ευαγγελίου και το να κερδίσετε την σωτηρίαν, είναι δώρον Θεού. ¨
Σήμερα με την τροπή που πήραν τα γεωπολιτικά γεγονότα ανέσυρα από την μνήμη μου όσα ενθυμήθηκα από την συνάντηση μου αυτή με τον Γέροντα.
Σήμερα το πολεμικό μέτωπο της Συρίας μας ¨σύρει¨ μέσω των Στενών του Βοσπόρου στην Λαμπροφορεμένη Ορθόδοξη ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην Κωνσταντίνου-ΠΟΛΗ.
Αν γνωρίζαμε Κληρικοί και Λαϊκοί πόσο ¨πλουσιόπαιδα¨ είμαστε μέσα στους θησαυρούς της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και της ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ δεν θα δανειζόμασταν τα αργύρια της προδοσίας των Δυτικών, ούτε και τα καλοπιάσματα αυτών που μας κάνουν τους φίλους αλλά ουσιαστικά επιθυμούν να οικειοποιηθούν την πνευματική κληρονομιά μας.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.