ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αποφάνθηκε σήμερα το ευρωπαϊκό δικαστήριο ότι δεν είναι έγκλημα να αρνείται κανείς ότι οι μαζικές δολοφονίες Αρμενίων ήταν «γενοκτονία». Αυτή η μαζική σφαγή  που συνέβη το 1915, η οποία ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, δεν αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς αντιμετωπίστηκε η γενοκτονία των Εβραίων από το ίδιο δικαστήριο.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάνθηκε ότι δεν είναι έγκλημα να αρνηθεί οποιοσδήποτε τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915 ως  μια απεχθής  «γενοκτονία»,αναφέρει ο βρετανικός τύπος.
Νωρίτερα αυτό το έτος, η Αμάλ Κλούνει η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέλαβε την αμφιλεγόμενη υπόθεση και ήταν μέρος μιας ομάδας που εκπροσωπούσε την Αρμενία σε μια περίπτωση κατά την οποία ένας τουρκικής καταγωγής  πολιτικός καταδικάστηκε από την Ελβετία για την άρνηση της γενοκτονίας το 1915 .
Ο Dogu Perinçek, πρόεδρος του Κόμματος των Τούρκων «εργαζομένων», περιέγραψε τη γενοκτονία του 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων, ως  κάτι που η Τουρκία αμφισβητεί τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και σαν γεγονός  με την δήλωση του « διεθνές ψέμα» στην Ελβετία