Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σημαντικές θετικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

ενφια

ADVERTISEMENT
Σημαντικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από το 2016 επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι σκέψεις αφορούν τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου το οποίο σύμφωνα με την «Καθημερινή» δεν θα ξεπερνά τις 20.000-30.000 ευρώ και θα αφορά την πρώτη κατοικία, με την προϋπόθεση όμως ότι η αντικειμενική αξία της δεν θα ξεπερνά για παράδειγμα τα 100.000 ή τα 150.000 ευρώ.
Για τα ακίνητα που έχουν μεγαλύτερη αξία, η πρώτη κατοικία θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ, με νέους ελαφρώς τροποποιημένους συντελεστές και νέα κλιμάκια τιμών ζώνης. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών συμπληρωματικού φόρου για ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ και κατάργηση των εκπτώσεων που ισχύουν, ώστε να μη μειωθεί ο συνολικός στόχος εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ. Επιπλέον, αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο εκτάσεων για την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά οπού έχουν εντοπιστεί σήμερα πολυτελείς κατοικίες.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.