Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ

Αν θέλετε να γίνεται μέρος της ζωής και της μάχης του Μαραθώνα, όπως ακριβώς ήταν την αρχαία εποχή, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το εθνικό πάρκο του Σχοινιά, απέναντι από το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο, στο Μαραθώνα, από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου.

Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες θα σας πείσουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό δρώμενο, που αν και απευθύνεται στους μαθητές, ενδιαφέρει όλους σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται.
Λεπτομέρειες πιο κάτω, από παλαιότερη ανάρτησή μας στις 13 Οκτωβρίου:  
Η διεθνής ομάδα ιστορικών αναπαραστάσεων «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» και ο δήμος Μαραθώνος προσκαλούν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μαραθώνα και της γύρω περιοχής στην εκδήλωση «Αρχαίων Δρώμενα», που θα λάβει χώρα στις 29-30/10/15 στο εθνικό πάρκο του Σχοινιά, απέναντι από το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο.
Οι δύο αυτές μέρες είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στους μαθητές, όπου θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μέσα σε ένα καταυλισμό όπως θα ήταν πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια, την εποχή της μάχης του Μαραθώνα. 
Εκτός από τα όπλα και τον οπλισμό των οπλιτών, αλλά και των εχθρών τους, οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά  δρώμενα, όπως μαγειρική σε αρχαία σκεύη, τοξοβολία με αρχαία τόξα και τεχνικές, υπό την αυστηρή επιτήρηση ειδικών, αρχαία επιτραπέζια παιχνίδια, εισαγωγή σε πολιτεύματα και δημοκρατία με αρχαίο κληρωτήριο, κλεψύδρα κ.α. Επίσης, τα παιδιά θα μπορούν να διατυπώσουν οποιαδήποτε απορία τους για τα ρούχα και τον εξοπλισμό των αναπαραστατών και να συζητήσουν για τον τρόπο διεξαγωγής της μάχης. Τέλος, θα παρακολουθήσουν επίδειξη του σχηματισμού και των κινήσεων της φάλαγγας.
Σημείωση: Στις 31/10 και 1/11 η κατασκήνωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, για γονείς και παιδιά τις ώρες 11:00 – 17:00

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.