Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

24ωρη Γενική Απεργία σε όλη τη χώρα την Πέμπτη

poreia-apergia
24ωρη Γενική Απεργία σε όλη τη χώρα την Πέμπτη
Χειρόφρενο θα τραβήξει ολόκληρη η χώρα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με το συλλαλητήριο να έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.
Στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ. «Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. […] Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.
Ποιοι συμμετέχουν:
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα.
Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 το πρωί και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Τα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινούνται από τις 05:00 έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Πλοία: Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, μιας και συμμετέχουν στην απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ). Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
ΠΟΕΔΗΝ: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
ΕΣΕΕ: Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.
ΠΟΕ – ΟΤΑ: Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Η ομοσπονδία είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει απεργία για το δημόσιο τομέα, ενώ για τον ιδιωτικό, αντίστοιχη απόφαση έλαβε η ΓΣΕΕ.
Μουσεία-Αρχαιολογικοί χώροι: Σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Δημοσιογράφοι: Η απεργία ξεκινάει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και θα λήξει στις 6 το πρωί της Παρασκευής σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου.
Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.