Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αύξηση φόρων στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Δήμο Μαραθώνα


Αύξηση φόρων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μεθοδεύει η Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα,
μέσω αύξησης του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, με δικαιολογία τις δαπάνες των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Το 2011, με την υπ.αριθμ. 424/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε αύξηση δημοτικών τελών 3% «…για την κάλυψη των αναγκών των 28 σχολείων του Δήμου μας,….», όπως αναφέρεται σε αυτήν....



Μέχρι σήμερα, κανείς από τον Δήμο δεν μπορεί να απαντήσει που πήγαν αυτά τα χρήματα και αν πήγαν για τον σκοπό για τον οποίο επιβλήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2014, εισπράχθηκαν από δημοτικά τέλη 5.228.091,76 ευρώ και το 3% που αναλογεί στα σχολεία είναι 156.842,75 ευρώ. Περιττό είναι νομίζω, να αναφέρω ότι αυτό το ποσό ουδέποτε έφτασε στις σχολικές επιτροπές, για να πάει στα σχολεία. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι διαδικαστικοί και ότι από τον συγκεκριμένο λογαριασμό δεν μπορούν να δώσουν χρήματα στις επιτροπές για τα σχολεία. Μα κύριοι και κυρίες της Δημοτικής αρχής, εισπράττετε ένα ποσό που έχει επιβληθεί με σκοπό «… την κάλυψη των αναγκών των 28 σχολείων του Δήμου μας,….» και μετά έρχεστε και λέτε ότι δεν μπορείτε να το αποδώσετε για τον σκοπό αυτό;;; ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ.
Και ερχόμαστε τώρα σε αυτό που πάει να γίνει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 03 Νοεμβρίου στις 15:30.
Στο θέμα Νο 19 έρχεται προς ψήφιση: «Περί λήψης απόφασης για την αναπροσαρμογή του ΦΗΧ (φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) για κάλυψη αναγκών των Σχολικών μονάδων.». Ο ΦΗΧ είναι ένας φόρος που έρχεται μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, μαζί με τα δημοτικά τέλη και εισπράττετε από τους Δήμους.
Άρα για να γίνει κατανοητό τι πάει να συμβεί, μένει η αύξηση 3% στα δημοτικά τέλη που επιβλήθηκε για τα σχολεία, αλλά ποτέ δεν αποδόθηκε και θα γίνει ΠΑΛΙ ισόποση αύξηση και ΠΑΛΙ με αφορμή τα σχολεία.
Ως μέλος της ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας), εκπροσωπώντας της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας, σας παραθέτω την σχετική απόφαση που λάβαμε ομόφωνα για το προαναφερόμενο θέμα, της αναπροσαρμογής του ΦΗΧ, όπως αυτή προκύπτει από τα υπογεγραμμένα πρόχειρα πρακτικά της συνεδρίασης της ΔΕΠ στις 20/10/2015 και έχει δύο σκέλη:
«1) Απάντηση από την Οικονομική Υπηρεσία στη ΔΕΠ, σχετικά με την μη απόδοση του 3% στις σχολικές επιτροπές από το 2012 μέχρι σήμερα,
α) Για ποιους λόγους δεν αποδόθηκε;
β) Πιο το ύψος του ποσού;
γ) Να γίνουν διαδικασίες επιστροφής του τέλους στους Δημότες από την Οικονομική Υπηρεσία ή να αποδοθεί στις σχολικές επιτροπές, σε περίπτωση δυνατότητας καταβολής.
2) Η ΔΕΠ προτείνει τη διαδικασία εύρεσης πόρων για τις σχολικές επιτροπές μέσω ΦΗΧ, με την προϋπόθεση την κατάργηση του 3% από τα δημοτικά τέλη. Η συνολική επιβάρυνση του Δημότη να μην ξεπερνά την προηγούμενη.»
Αντί λοιπόν να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση της ΔΕΠ αυτούσια, έρχεται η απόφαση αυτή αλλοιωμένη, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της η Δημοτική Αρχή.
Κλείνοντας, αφήνω σε εσάς τα συμπεράσματα για όλα αυτά που διαδραματίζονται στον χώρο της Παιδείας στον Δήμο μας και έχουν άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά μας.
Πρέπει να αντιδράσουμε σε όλη αυτή τη μεθόδευση.
Πρέπει να αποτρέψουμε την νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ στον Δήμο μας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Ψαρομμάτης Γιώργος
Μέλος ΔΕΠ
Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μαραθώνα



Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.