Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Το "γέλιο μέχρι δακρύων" σάρωσε το διαδίκτυο!

Το "γέλιο μέχρι δακρύων" σάρωσε το διαδίκτυο!
Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από γέλιο! Αυτό αποδεικνύεται από την Oxford Dictionaries η οποία ανακήρυξε το emoji (φατσούλα) που «κλαίει από τα γέλια» ως τη λέξη της χρονιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Oxford Dictionaries, Κάσπερ Γκράθγουολ, η επιλογή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τα εικονίδια έχουν γεμίσει ένα κενό της επικοινωνίας του 21ου αιώνα, μιας και είναι εύχρηστα, δημιουργώντας παράλληλα μια αμεσότητα και μια χαλαρή διάθεση στην επικοινωνία.
Το εν λόγω emoji είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στον κόσμο. Η χρήση του αυξήθηκε τέσσερις φορές τον περασμένο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αντιπροσωπεύει το 20% όλων των εικονιδίων, που χρησιμοποιούνται.

Ο Γκράθγουολ τονίζει πως το προσωπάκι που κλαίει από τα γέλια αιχμαλωτίζει μια παιχνιδιάρικη διάθεση και οικειότητα, η οποία αντικατοπτρίζει τον ίδιο τον πολιτισμό των εικονιδίων.

«Ο "πολιτισμός'" αυτός έχει γίνει τόσο δημοφιλής, που μεμονωμένοι χαρακτήρες έχουν αναπτύξει τις δικές τους τάσεις και ιστορίες», προσθέτει.

«Μπορούν να χρησιμεύσουν ως διορατικά παράθυρα μέσω των οποίων μπορεί να δει κανείς τις πολιτιστικές μας ανησυχίες. Γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να αντικατοπτριστεί αυτή η εμμονή με τα εικονίδια, επιλέγοντας το συγκεκριμένο ως λέξη της φετινής χρονιάς», καταλήγει.

Το 2012 η λέξη της χρονιάς στις ΗΠΑ ήταν η λέξη «GIF» (ονομασία αρχείων animation), το 2013 η λέξη «selfie» (τα γνωστά αυτοπορτρέτα) και πέρσι η λέξη «vape» (ατμίζω) - ενδεχομένως εξαιτίας της εμφάνισης των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.