Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οι κωμικοτραγικές αντιδράσεις από το προηγούμενο Δ.Σ Μαραθώνα σχολιάζει η ΤΣΟΥΧΤΡΑ


O ρόλος της Αντιπολίτευσης είτε σε επίπεδο Κυβέρνησης είτε σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι κριτικός μεν εποικοδομητικός δε.
Στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. σε κάποια θέματα της ημερήσιας διάταξης η Αξιωματική Αντιπολίτευση συμφώνησε με τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας σε κάποια άλλα η Συμπολίτευση δέχτηκε τις προτάσεις της ή τις τροποποιήσεις της. Αυτή η σπάνια μέχρις στιγμής συναντίληψη προκάλεσε διάφορες κωμικοτραγικές αντιδράσεις.

Έφτασε στο σημείο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης να βγάλει ανακοίνωση ότι ο «Λουίζος αβαντάρει τον Ψηνάκη» ο οποίος επικεφαλής και οι συνεργάτες του για 12 μήνες συνομιλούσαν φανερά ή κρυφά με τον Ψηνάκη (κατά δήλωση του Ηλία η οποία δεν διαψεύστηκε ) στο γραφείο του Δημάρχου ,κατόπιν προσκλήσεως του, για διάφορα θέματα.(είχε ανακοινωθεί μάλιστα και στο Δ.Σ. παλαιότερα από τον Ηλία ως ένδειξη συνεργασίας).Κάποιοι μίλησαν για « υπόγεια συναλλαγή» την ίδια στιγμή που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ενωμένης Πολιτείας τρέχουν από Επιθεωρητή σε Επιθεωρητή , από τις παλιές περιβόητες καταγγελίες Ψηνάκη, για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες,υφιστάμενοι  μέγιστη ψυχική ταλαιπωρία αλλά και οικονομική επιβάρυνση. Ακόμα και αυτοί οι οποίοι ούτε διοίκηση  άσκησαν , ούτε  έμμισθη θέση κατείχαν.
Τελικά είναι μάλλον υποκειμενικό το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας από εμάς «την ωραία ατμόσφαιρα».
Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι φωνάζουν, για να ακούγονται, ότι κάνουν αντιπολίτευση  αλλά επί της ουσίας μηδέν. Δεν φτάνει, μόνο, να φωνάζεις στον Ψηνάκη  μέσα στο Δ.Σ. και να λες ότι έτσι κάνεις αντιπολίτευση. Θα πρέπει να έχεις τεκμηριωμένες θέσεις να αντικρούσεις αυτές της πλειοψηφίας , να κάνεις συγκεκριμένες προτάσεις που θα είναι προς όφελος των Δημοτών κλπ. Όλα αυτά όμως πρέπει να μεταδοθούν στους δημότες, στη κοινωνία, να καταδείξεις την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης της καθημερινότητας όσο και σε επίπεδο προγραμματισμού και αναπτυξιακής προοπτικής, να δημιουργήσεις κοινωνικά ρεύματα ανατροπής και δημιουργίας. Οι δημότες από μόνοι τους βλέπουν και ζούν  την καθημερινότητα. Αγανακτούν για αυτά που είχαν και δεν έχουν, για αυτά που θα έπρεπε να έχουν , για αυτά που τους υποσχέθηκαν και δεν τα υλοποίησαν.
Όμως το βάρος της κινητοποίησης του κόσμου της ενεργοποίησης του και της συμμετοχής σε μια νέα δημιουργική πορεία πέφτει στην Αντιπολίτευση-κυρίως στην Αξιωματική- αλλά και σε μερικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, που μπορούν να συνεργαστούν και να βοηθήσουν  όλοι μαζί για το καλό του Δήμου μας. «Ιδού η Ρόδος»…!
Η  ΤΣΟΥΧΤΡΑ

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.