Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση Ρέντσι σε Μέρκελ για την πώληση των ελληνικών αεροδρομίων

«Αγαπητή Άνγκελα μη λες ότι μας δίνετε το αίμα σας...»
Επίθεση Ρέντσι σε Μέρκελ για την πώληση των ελληνικών αεροδρομίων
Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πώληση των ελληνικών αεροδρομιών τόνισε πως στα μάτια της Ευρώπης, η Γερμανία δεν είναι «αιμοδότης» - Τσίπρας: Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα
Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφερόμενος στην πώληση των ελληνικών αεροδρομίων, μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της γερμανικής εταιρείας Fraport AG-Slentel Ltd για την πώληση 14 περιφερειακών αερολιμένων, απευθύνθηκε στην κ. Μέρκελ λέγοντάς της: «Αγαπητή Άνγκελα δε μπορείτε να μας λέτε ότι μας δίνετε το αίμα σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Ρέντσι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αργότερα πως είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι «όταν η Γερμανία προτάσσεται ως αιμοδότης της Ευρώπης, στα μάτια της Ευρώπης δεν φαίνεται έτσι ακριβώς».

Μάλιστα, λέγεται ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κατήγγειλε το γεγονός ότι η Ευρώπη ηγείται από την Γερμανία, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν οι κανόνες να ισχύουν μόνο για κάποιους.

Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να υποβιβάσει το γεγονός δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά «μόνο ερωτήσεις», οι οποίες όπως είπε δεν ερμηνεύονται ως θέση εχθρική κατά της Γερμανίας.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της καγκελαρίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους σύγκρουση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία.


Τσίπρας: Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα

Το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν και την καλύτερη των διαθέσεων για την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ελλείψεις στη φύλαξη των συνόρων και στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Αλέξης Τσίπρας.

Και αυτό, καθώς στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται εις βάρος της Ελλάδας, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα μας εξακολουθεί να πετυχαίνει τους στόχους της.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στις Βρυξέλλες ελήφθησαν θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας. Η Ελλάδα, είπε, παρότι βρίσκεται σε δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς συσχετισμούς, πετυχαίνει να υπερασπίζεται το δίκιο και τις αξίες της, όπως η αλληλεγγύη, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή.

Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για την Ευρώπη, γεμάτη κρίσεις και αναταράξεις, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, για να εκφράσει την πίστη του ότι «βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη».

Ευχήθηκε, δε, η νέα χρονιά, να είναι χρονιά ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική κατεύθυνση.

Σημειωτέον, ότι μετά την Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η πλήρης δήλωση Τσίπρα

Ήταν ένα διήμερο με θετικες αποφασεις για τις θεσεις της χωρας μας. Η Ελλαδα, μέσα σε ενα δυσκολο πεδιο, σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπιζεται τοσο το δικιο της οσο ομως και ευρύτερες πανανθρωπινες αξιες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχης. Η χρονιά που φευγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονια για την Ευρώπη, μια χρονια μεγαλων κρισεων και αναταραξεων. Σ' αυτες τις δύσκολες συνθηκες, τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, νομιζω οτι βαλαμε και εμεις καθοριστικα το μπόλι μας για τη μεγαλη αναγκαια αλλαγη στην Ευρώπη, για αλλαγη κατευθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτο το μπολι να καρποφορησει την επόμενη χρονιά. Τα επομενα χρονια. Αλλα ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρόνια, μετα την προηγούμενη, που ηταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων, να είναι χρονιά ανατροπων και αλλαγων σε προοδευτικη και κοινωνικη κατεύθυνση, προκειμένου η Ευρωπη να ξαναβρει τον προσανατολισμο της και τις συντηρητικές της αξιες.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.