Στο πανέμορφο νησί της Χίου θα πραγματοποιηθεί η μίνι σύνοδο κορυφής για θέματα μετανάστευσης με την παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Τούρκου Προέδρου στις αρχές του 2016, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά η ημερομηνία δεν έχει  ακόμα οριστικοποιηθεί.
« Εμείς θα συνεδριάσουμε στην Χίο με την συμμετοχή της Άνγκελα Μέρκελ και του Ταγίπ Ερντογάν»,  είπε ο κ. Κοτζιάς, τονίζοντας ότι σκοπός θα  είναι η ανεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης .
Όπως ανέφερε και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse, οι ελληνικές αρχές έχουν επανειλημμένως καλέσει την Τουρκία να ενισχύσει  τον έλεγχο της ροής των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι  πεθαίνουν καθημερινά στο Αιγαίο,  στην απεγνωσμένη  προσπάθεια τους να φτάσουν  στην Ευρώπη.



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), το τρέχον έτος ,  985.312 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη.
Οι περισσότεροι μετανάστες πέρασαν δια μέσου Ελλάδος,( περίπου 800 χιλιάδες άτομα). Ταυτόχρονα, στο δρόμο προς την Ευρώπη σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν σχεδόν 3700 από αυτούς τους δυστυχισμένου ανθρώπους.
Σε προ μηνών άρθρο μας στο pentapostagma.gr: Oργανωμένη «εισβολή» λαθρομεταναστών από την Άγκυρα – Σχέδιο αλλοίωσης της σύνθεσης του ελληνορθόδοξου πληθυσμού της χώρας,  τονίζαμε ότι συντελείται μια πραγματική «εισβολή» προσφύγων  την οποία διοργανώνει η Άγκυρα εις βάρος της χώρας μας με σκοπό να «αλλοιώσει» το ελληνικό Έθνος εκ των έσω.
Οι ρυθμοί με τους οποίους η χώρα γεμίζει λαθρομετανάστες είναι συγκλονιστικοί.
Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως από τον Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος, αμέσως μετά εγείρει ζήτημα τζαμιών στην Ελλάδα και ανακήρυξης της Τουρκίας ως «επίσημης» προστάτιδος όλων των μουσουλμάνων στη χώρα μας, οι οποίοι έχουν εισέλθει παρανόμως από οργανωμένα δίκτυα του τουρκικού παρακράτους.
Το σχέδιο αυτό, μαζί με μια πιθανή στρατιωτική εισβολή σε κάποιο  κεντρικό νησί του Αιγαίου, αποτελούν τα  όνειρα της Άγκυρας εδώ και πολλά χρόνια.