Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

«Είναι και η πατρίδα ανόητε»


Η Ελλάδα βρίσκεται υπό σοβαρή εθνική απειλή. Δεν είναι το μνημόνιο, δεν είναι η τρόικα και η αξιολόγηση. Είναι το προσφυγικό και ο κίνδυνος να τεθεί η χώρα εκτός Σένγκεν. Όλα τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου αλλά και οι φήμες ότι αύριο στο Κολέγιο των Επιτρόπων η Ελλάδα θα είναι στο κεντρικό μενού, προκαλούν τρόμο.

Η χώρα εκτός της Ζώνης Σένγκεν; Θα απομονωθεί με τέτοιο τρόπο η Ελλάδα;
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε καταστροφικές συνέπειες καθώς στην πράξη θα σήμαινε τον αποκλεισμό της χώρας μας από την ευρωπαϊκή ζώνη ελεύθερης κίνησης των πολιτών, ένα από τα σημαντικότερα κεκτημένα για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Ουσιαστικά διώχνουν την Ελλάδα από τον βασικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αφήνουν μόνη της βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του Μουζάλα για κοινοτικό αίτημα να φτιάξει η Ελλάδα στρατόπεδο 300-400 χιλιάδων προσφύγων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά. Ότι δεν έκανε ο Σόιμπλε που ήθελε να μας βγάλει εκτός ευρώ, το κάνουν τώρα δια της πλαγίας με τους πρόσφυγες.
Η χώρα κινδυνεύει άμεσα να μετατραπεί σε αποθήκη χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Εκατοντάδες χιλιάδες θα εγκλωβιστούν στα ελληνικά σύνορα καθώς δεν θα μπορούν να περάσουν χωρίς ελέγχους. Και την ίδια στιγμή οι Έλληνες πολίτες, έπειτα από τόσα χρόνια ελεύθερης διακίνησης στις χώρες Σένγκεν θα αναγκάζονται να δέχονται ελέγχους, να χρησιμοποιούν διαβατήρια. Τέτοια ντροπή. Γίναμε Βουλγαρία και δεν το έχουμε καταλάβει. Είμαστε με το ένα πόδι εκτός του ευρώ και με το άλλο εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.
Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική εξέλιξη με την ευθύνη της κυβέρνησης του Τσίπρα. Η πολιτική που ακολούθησε στο Προσφυγικό ήταν και συνεχίζει να είναι καταστροφική. Και γίνεται ακόμη χειρότερη εξαιτίας της τακτικής της σύγκρουσης που επιλέγει με τους εταίρους. Αντί να χρησιμοποιήσει το χαρτί της πίεσης του προσφυγικού, το έχει μετατρέψει σε βαρίδι και σε μειονέκτημα για τη χώρα. Και φτάσαμε στο σημείο να λένε οι ξένοι «α τους κακόμοιρους τους Έλληνες. Δεν τους κουρεύουμε το χρέος να κρατήσουν τους πρόσφυγες;»
Είναι πράγματι ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί σοβαρά την κυβέρνηση. Τι βλέπετε να κάνει; Στέλνει τον κακόμοιρο τον Μουζάλα να βολοδέρνει στις Βρυξέλλες αντί να κινήσει ο ίδιος ο Τσίπρας γη και ουρανό να αποτρέψει το εφιαλτικό σενάριο.
Όμως, γιατί να το κάνει; Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 δεν έλεγε «ας μας βγάλουν από τη Σένγκεν;» Ή μήπως να υιοθετήσουμε την άποψη ορισμένων που λένε «τι σκατά είναι αυτή η Σένγκεν; Έτσι κι αλλιώς δεν πάμε ταξίδια, ας μας αποβάλουν». Είναι η Συριζαίϊκη λογική της υποβάθμισης των πάντων. Η ισοπέδωση ότι δεν αρέσει στους ιδεοληπτικούς της ψευτοαριστεράς. Δυστυχώς για την Ελλάδα ο ηγέτης της, αυτός που σήμερα κυβερνά είναι ελάχιστος. Δεν μπορεί ούτε τα βασικά να διαχειριστεί, θα είναι ικανός να διαχειριστεί εθνικά θέματα;
Κάποιος επιτέλους πρέπει να του φωνάξει: «Είναι και η πατρίδα ανόητε».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.