Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Άξονας Ρωσίας – Ελλάδας εναντίον Τουρκίας;

aksonas

Ο Wayne Madsen είναι δημοσιογράφος-ερευνητής και με την είσοδο της νέας χρονιάς έδωσε τις προβλέψεις του για τα φλέγοντα παγκόσμια ζητήματα.
«Το 2016 θα είναι μια ασταθής χρονιά από πολλές διαφορετικές απόψεις: πολιτικά, καιρικά και οικονομικά», σχολιάζει στην εισαγωγή του και προχωρά στις προβλέψεις του.

Πρόβλεψη Νο1: 
Η Χίλαρι Κλίντον θα προταθεί για πρόεδρος στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια τον Ιούλιο.
Σε αντίθεση με την κα Κλίντον, ο Donald Trump , που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην αντίπερα όχθη, δεν έχει την υποστήριξη του κατεστημένο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Δεν αποκλείω το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Mitt Romney σε αυτό το δράμα που εκτυλίσσεται. Η καναδική υπηκοότητα του Τεντ Κρουζ και το γεγονός ότι την αποκήρυξε το 2013, θα γίνει σημαντικό θέμα της εκστρατείας του αν κερδίσει την κομματική διοίκηση της Αϊόβα.
Πρόβλεψη Νο2: 
Η Τουρκία θα συνεχίσει να πυροβολεί σε ρωσικά και ελληνικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία. Η -υπέρ του Ερντογάν- κυβέρνηση Ομπάμα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα στο ΝΑΤΟ, όταν αποτύχει να υπερασπιστεί την Ελλάδα από την τουρκική επιθετικότητα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να σχηματίσει «Ορθόδοξη χριστιανική συμμαχία» με τη Ρωσία, τη Σερβία, την ανατολική Ουκρανία και την Αρμενία με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, τους Μαρωνίτες του Λιβάνου και τους σιίτες, ως δικαιούχους του νέου συμφώνου. Ο Πούτιν θα γίνει ακόμη πιο δημοφιλής στη Ρωσία, αλλά θα δει επίσης μια αύξηση της δημοτικότητάς του στην Ελλάδα, την Αρμενία, την ανατολική Ουκρανία και τη Σερβία.
Πρόβλεψη Νο3: 
Η Σερβική Δημοκρατία της ομοσπονδιακής Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα κηρύξει την ανεξαρτησία της και θα ενωθεί με τη Σερβία. Αυτό θα δημιουργήσει μια ακόμη Βαλκανική κρίση, στην οποία το ΝΑΤΟ και τα ρωσικά στρατεύματα, θα βρεθούν αντιμέτωποι στα νεοσυσταθέντα σύνορα μεταξύ μιας διευρυμένης Σερβίας και μιας τεμαχισμένης Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Η τελευταία, θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ ως πλήρες μέλος.
Πρόβλεψη Νο4: 
Η μουσουλμανική εισβολή προσφύγων στην Ευρώπη θα συνεχίσει και θα βοηθήσει να επιδεινωθούν οι εντάσεις στα Βαλκάνια μεταξύ των Σέρβων από τη μία πλευρά και των Τουρκαλβανών, Κοσοβάρων και Βόσνιων από την άλλη. Αντι-Ευρωπαϊκά κόμματα και ακροδεξιά κόμματα κατά των μεταναστών θα σημειώσουν μεγάλες νίκες στις εκλογές των γερμανικών κρατιδίων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, Ρηνανία-Παλατινάτο, Σαξονία-Άνχαλτ, το Βερολίνο και στα πάτρια εδάφη της Καγκελαρίου Angela Merkel, Μεκλεμβούργου-Πομερανίας. Ο αρχηγός του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) Udo Pastörs, ο οποίος κάποτε αποκάλεσε τους Τούρκους «πυροβόλα σπέρματος», θα κερδίσει σε δημοτικότητα στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Δεξιά κόμματα που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν το δυτικό πολιτισμό από μια μη-χριστιανική επίθεση προσφύγων, θα ζητήσουν μια χριστιανική συμμαχία με τη Ρωσία εναντίον της Τουρκίας και των κυρίως μουσουλμανικών κρατών στα Βαλκάνια.
Πρόβλεψη Νο5: 
Θα υπάρξουν σημαντικά θαλάσσια επεισόδια μεταξύ κινεζικών και ιαπωνικών πολεμικών πλοίων στα δυτικά νερά του Ειρηνικού. Με αυτά τα περιστατικά θα υπάρξει μια τεράστια αύξηση στον εθνικισμό σε Ιάπωνες και Κινέζους. Η Νότια Κορέα θα συνταχθεί με την Κίνα και θα απαιτήσει ο στρατός των ΗΠΑ που σταθμεύει στη Νότια Κορέα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο που θα βοηθήσει τους Ιάπωνες. Οι σχέσεις μεταξύ Σεούλ και Ουάσιγκτον θα παγώσουν.
Πρόβλεψη Νο6: 
Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri θα συνεχίσει να παγιώνει το νεο-φασιστικό / Opus Dei κανόνα στη χώρα. Θα φέρει χαλκευμένες ποινικές κατηγορίες εναντίον της πρώην Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ και θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από πανεθνικές διαδηλώσεις.
Πρόβλεψη Νο7: 
Η Google και η Wikipedia θα εκτεθούν για λογοκρισία και παραποίηση πληροφοριών εκ μέρους της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Και οι δύο θα αντιμετωπίσουν νέο ανταγωνισμό που θα διακηρύξει την ελευθερία τους από κυβερνητικούς δεσμούς.
Πρόβλεψη Νο8: 
Το 2015, οι επιστήμονες εντόπισαν το πρώτο ορατό φως που ανακλάται από ένα εξωπλανήτη. Το 2016, οι βελτιωμένες δυνατότητες ανίχνευσης θα έχουν ως αποτέλεσμα την πρώτη δυνατή ανίχνευση του τεχνητού φωτός από το νυχτερινό ημισφαίριο ενός εξωπλανήτη.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.