Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Kατά δεκάδες παραιτούνται τα στελέχη των τουρκικών ΕΔ: "Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε άλλους άμαχους πολίτες"

"ΠΕΣΜΕΝΟ" ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ  
23 μόνιμα στελέχη μεταξύ των οποίων 12 αξιωματικοί, παραιτήθηκαν από τον τουρκικό στρατό λόγω της αυξανόμενης εξόντωσης του κουρδικού πληθυσμού και του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγεται κατά των κουρδόφωνων Τούρκων πολιτών και το παράδειγμά τους ακολούθησαν και δεκάδες μέλη της Στρατοχωροφυλακής.

Μετά την χθεσινή πλήρη καταστροφή του κτιρίου του αρχηγείου της τουρκικής Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ το οποίο κατεδαφίστηκε από την σφοδρή βομβιστική επίθεση του ΡΚΚ και με τους νεκρούς σύμφωνα με πληροφορίες να ανέρχονται στους 31, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμα παραιτήσεις καθώς το ηθικό των τουρκικών ΕΔ έχει αρχίσει να φθίνει, αφού δεν βλέπουν τα στελέχη τους να "τελειώνει" σύντομα αυτή η ιστορία.

Τα ονόματα των στελεχών αν και αποκρύφτηκαν από το τουρκικό κράτως ωστόσο εν τέλει αποκαλύφθηκαν.
Ενώ η κυβέρνηση του AKP συνεχίζει την γενοκτονιακή επιχείρηση κατά των Κούρδων στις πόλεις Şirnex (Şırnak), Silopiya (Silopi), Cizîra Botan (Cizre) σε πολλές συνοικίες τους παραμένει αναποτελεσματική, και η λαϊκή εξέγερση αντέχει εδώ και έξι μήνες (από το καλοκαίρι το pronews.gr πρώτο είχε αποκαλύψει τα τεκταινόμενα στην ΝΑ Τουρκία όταν εγχώρια και ξένα ΜΜΕ σφύριζαν αδιάφορα).
Στις αρχές του μήνα (και της χρονιάς) ένα επίσημο έγγραφο αποκάλυψε με λεπτομέρειες το υπόβαθρο πανω στο οποίο στήνεται το αιματηρό μακελειό, που διαπράττεται από τις τουρκικές ΕΔ κατά του άμαχου πληθυσμού του επονομαζόμενου "Βόρειου Κουρδιστάν" ή αλλιώς της ΝΑ Τουρκίας.
Το έγγραφο των έξι σημείων που εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο και είχε αποκαλυφθεί από το pronews.gr, ανοιχτά καθοδηγούσε τις τουρκικές δυνάμεις στις πόλεις της ΝΑ Τουρκίας να χρησιμοποιήσει όπλα εναντίον των αμάχων ενθαρρύνοντας τους στρατιώτες να κάνουν χρήση οπλισμού και οι αξιωματικοί να μην φοβούνται ότι θα περάσουν στρατοδικείο για εγκλήματα πολέμου.
Σύμφωνα με τις αναφορές ένας αξιοσημείωτος αριθμός στελεχών του τουρκικού Στρατού δεν θέλει να έχει συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά των κουρδόφωνων πόλεων.
23 υπαξιωματικοί και αξιωματικοί λοιπόν επέλεξαν την παραίτηση για να μην "λερώνουν" τα χέρια τους με αίμα αθώων πολιτών.
Το θέμα είναι ότι δεν ήταν οι μοναδικές παραιτήσεις καθώς υποβλήθηκαν δεκάδες άλλες από μέλη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής στην Διοίκηση του Çakırsöğüt Gendarme Regimental Command στο Şirnex, αρνούμενοι να λαβαίνουν μέρος στις επιθέσεις κατά των κουρδόφωνων Τούρκων πολιτών.
Σύμφωνα με τις αναφορές, τα στελέχη του τουρκικού Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής παραιτήθηκαν λόγω του στρες από τον αστικό πόλεμο που διεξάγεται μέσα στις πόλεις και της στοχοποίησης των αμάχων στις υπό εξέλιξη στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Τα ονόματα μερικών Τούρκων αξιωματικών που διέρρευσαν στον Τύπο είναι τα εξής:
Yakup Girgin, Necmi Şekerci, Cesim Erhan, Yakup Bilici, Onur Küçükil, Mehmet Akış, Emre Gönenç, Oğuz Boz, Hamdi Algül, Ali Değirmi, Serkan Susan και Ertuğrul Kılıç επικαλούμενοι την άρνηση συμμετοχής σε αυτές τις επιχειρήσεις.
Η τουρκική κοινήγνώμη δεν διαθέτει καμία πληροφόρηση σχετικά με τα στελέχη των τουρκικών ΕΔ που έχουν σκοτωθεί από το καλοκαίρι, ή έχουν παραιτηθεί από την υπηρεσία λόγω των εξοντωτικών, για τον άμαχο πληθυσμό επιχειρήσεων στις Cizîra Botan, Silopiya και Şirnex.
Την ίδια στιγμή οι τουρκικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει ένα νέο προσδφυγικό ρέυμα που προστίθεται σε αυτό της Συρίας, καθώς δεκάδες  χιλιάδες Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων μαχητών του PKK
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλά,  ανέφερε ότι  από τις πόλεις Τσίζρε, Σουρ, Σιλόπι, Νουσαϊμπίν και τις γύρω περιοχές, έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων, δεκάδες χιλιάδες κουρδόφωνοι πολίτες.
Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των κουρδικών περιοχών της Νοτιοανατολικής Τουρκίας,  έχουν μετακινηθεί, και περισσότεροι από 93 χιλιάδεςπάρει τον δρόμο της προσφυγιάς εξαιτίας των μαχών και όμως ΗΠΑ και ΕΕ δεν λένε κουβέντα σαν να πρόκειται για κάτι πολύ... μακρινό ίσως και να διαδραματίζεται σε ένα... γαλαξία "far far away" για να χρηιμοποιήσουμε την γνωστή φράση από το Star Wars.
Ο Αλά υποστήριξε ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 267 Κούρδοι μαχητές στις παραπάνω περιοχές ενώ έχουν τραυματισθεί 25 και 177 συνελήφθησαν.
"24 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο τον περασμένο μήνα,  ενώ άλλοι 264 τραυματίστηκαν. Όσον αφορά για τον άμαχο πληθυσμό, ανέφερε ότι έχουν σκοτωθεί 18 άμαχοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στην πόλη Τσίζρε."
Φυσικά υπάρχει σφοδρή αμφισβήτηση των αριθμών που παραθέτει ο Αλά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις κουρδικές οργανώσεις έχουν σκοτωθεί πάνω από 400 άμαχοι, προφανώς ο Αλά, τους αμάχους τους χαρακτηρίζει μαχητές του ΡΚΚ, και τα κατσαρολικά των οικογενειών οπλισμό.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.