Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ακέφαλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα

Δεν εξελέγη ο υποψήφιος πρόεδρος της πλειοψηφίας Βάιος Θανασίας

Μετά από τρεις άκαρπες ψηφοφορίες, τελικά δεν εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, από την Ειδική Συνεδρίαση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, ο εκλεκτός του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, Βάιος Θανασιάς.
Η ομόφωνη στήριξη της υποψηφιότητάς του από τους συναδέλφους του, αιρετούς της πλειοψηφίας, στην παραταξιακή των ΠΟΛΙΤΩΝ την περασμένη Τρίτη (2/2), ήταν προσχηματική και η πραγματική δυσφορία κάποιων αιρετών της πλειοψηφίας για τον τρόπο διοίκησης του Ηλία Ψηνάκη αποτυπώθηκε στην κάλπη της 4ης Φεβρουαρίου.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί σαφέστατη πολιτική ήττα για την δημοτική αρχή, που τείνει να γίνει, και δεν είναι υπερβολή, η μειοψηφούσα παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις των αιρετών της.
Το μεγαλύτερο ΣΟΚ, όμως, από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το έπαθαν ο Ηλίας Ψηνάκης και ο Βάιος Θανασιάς, γιατί αμφότεροι είχαν επενδύσει, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, στην θετική έκβαση της υπόθεσης...
Για την ιστορία, το τελικό αποτέλεσμα ήταν το ίδιο στις δυο πρώτες ψηφοφορίες, δηλαδή, επί 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων, ο Βάιος Θανασιάς, συγκέντρωσε 15 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 2 ψήφισαν λευκό και στην τρίτη ψηφοφορία, επί 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων, ο Βάιος Θανασιάς, συγκέντρωσε 15 ψήφους υπέρ και 16 ψήφισαν λευκό. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταυρούλα Δρακοπούλου και Νίκος Στεφανίδης και οι δυο από τα έδρανα της μειοψηφίας. 
Η δεύτερη και τελευταία ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 17:00.
Τι λέει όμως το άρθρο 64 παράγραφος 4 του Ν. 3852/2010: «4. Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2. Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται, ανάλογα με την περίπτωση, πρόεδρος και γραμματέας, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε, και αντιπρόεδρος ο σύμβουλος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού της μειοψηφίας που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση».
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι παρότι ο νόμος αναφέρει «... την επόμενη Κυριακή...», δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ακυρότητας της διαδικασίας, λόγω του ότι οι δημαιρεσίες γίνονται πάντα ημέρα Κυριακή!

Η ομιλία του Ηλία Ψηνάκη στην Ειδική Συνεδρίαση

«Καθώς ειπώθηκαν ανακρίβειες και έχει διαμορφωθεί μια παραφιλολογία με αφορμή την τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα και να σας μιλήσω ανοιχτά.
Δεν βρίσκομαι εδώ για να προκαλέσω εμφύλια διαμάχη. Αναγνωρίζω ότι έχουν υπάρξει κάποιες ατυχείς στιγμές έντασης με ορισμένους συμβούλους αλλά είναι και αυτό στο πλαίσιο της θέλησης και της αγωνίας να προωθήσω και να επικοινωνήσω το όραμά μου για το Δήμο μας και σε εσάς. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω καμία σύγκρουση ή διαφωνία με κανέναν σας.
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας για να προάγουμε τα συμφέροντα των Δημοτών μας και του Τόπου μας.
Δεν υπάρχει συμπολίτευση και αντιπολίτευση υπάρχουν 33 Δημοτικοί Σύμβουλοι και βρίσκεστε εδώ για:
- να προάγετε τον πολιτισμό
- να κάνετε γνωστό το Μαραθώνα
- να διορθώσετε τα κακώς κείμενα
- να υποδείξετε λάθη, αστοχίες και παραλήψεις
- να μην ακυρώσετε τα καλά της προηγούμενης διοίκησης αλλά ταυτόχρονα όλοι να ενισχύσετε ό,τι θεμελιώνει η Παράταξή μας και είναι προς όφελος των ημοτών και του Δήμου μας
- να προάγετε τη νομιμότητα και να λειτουργείτε σύμφωνα με τα όσα αυτή υπαγορεύει.
Για αυτούς τους λόγους βρισκόμαστε όλοι εδώ και η προηγούμενη Συνεδρίαση και οι συζητήσεις που είχαμε εκ των υστέρων μεταξύ μας πρέπει να μας γίνουν μάθημα και να απέχουμε από τέτοιες τακτικές στο μέλλον.
Επαναλαμβάνω λοιπόν και ολοκληρώνω την παρέμβασή μου:
Κανείς δεν περισσεύει.
Βρισκόμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος των Δημοτών, των κατοίκων και του Δήμου μας.
Έχουμε συμφωνήσει με την Ομάδα ότι λειτουργούμε σύμφωνα με συγκεκριμένες αξίες. Λειτουργούμε με γνώμονα τη Δικαιοσύνη, δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες και σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη, έχουμε εισάγει συγκεκριμένους κανόνες στις σχέσεις μεταξύ μας και εφαρμόζουμε αξιολόγηση για όλα τα αιρετά μέλη και για μένα τον ίδιο.
Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν τρεις. α) Ήρθαμε για να ενώσουμε. β) Παραδίδουμε στους επόμενους και τη νέα γενιά ένα νοικοκυρεμένο Δήμο. γ) Αλλάζουμε την Ελλάδα ξεκινώντας από το Μαραθώνα.
Δεν είπα ούτε ένα ΘΑ. Το λέω όμως τώρα. Ο Μαραθώνας ΘΑ αλλάξει και όποιος θέλει ακολουθεί την ομάδα που θα τον αλλάξει. Η οποία έχει όνομα, Είναι η ομάδα «Πολίτες»!!!
Σας ευχαριστώ πολύ».

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η ώρα της ευθύνης για το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα. Καταρέει η πλειοψηφία Ψηνάκη

Το αποκορύφωμα ήταν το σημερινό (σ.σ. Πέμπτη 4/2) που η πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμαρχου Ψηνάκη απέτυχε να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου στη θέση του παραιτηθέντος Σπύρου Λιβαθινού.
Αθυροστομίες, αυταρχισμός περιφρόνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών, εγκατάλειψη της πόλης, ενασχόληση με δαπανηρές βραβεύσεις, δημιουργία της «λεγεώνας του Μαραθώνα» και προσπάθεια αντικατάστασης του Δήμου με το Marathon foundation  είναι μερικά από τα διαμάντια της πολιτικής του κ. Ψηνάκη.
Η Δημοτική Αρχή καταρρέει. Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται για αυτό. Ο Δήμος Μαραθώνα έχει προβλήματα και αυτοί που ταλαιπωρούνται περισσότερο είναι οι πολίτες. Είναι Ώρα Ευθύνης για κάθε πολίτη αλλά κυρίως για κάθε Δημοτικό Σύμβουλο.
Καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, όσες διαφορές και αν έχουμε μεταξύ μας σε μια σύσκεψη - συνεννόηση. Μία συνεννόηση - συνεργασία που θα βάλει μπροστά τα προβλήματα των Δημοτών στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας νέας πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αναλάβει τη σωτηρία της πόλης. Που θα διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για να οδηγήσει το Δημοτικό Συμβούλιο να λύσει τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα. Που θα ανοίξει διαύλους πρώτα με τους πολίτες, μετά με την Περιφέρεια και με το κράτος.
Στην κρίσιμη φάση που περνάει η χώρα δεν είναι ώρα για μεγαλοστομίες και ιδεοληψίες είναι ώρα για ενότητα και δράση. Και η δράση είναι τόσο αποτελεσματική, όσο διαφορετικοί είναι αυτοί που συμμετέχουν.
Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.