Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Αναλυτής από ΗΠΑ: νέο είδος γενοκτονικού πολέμου εφαρμόζει η Τουρκία με τους κούρδους

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός-Βαλκανιολόγος
H Τουρκία κάνει ένα είδος γενοκτονικού πολέμου στον Κουρδικό πληθυσμό. Το κρατικό Ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV πήρε συνέντευξη από Αμερικανό αναλυτή εβδομαδιαίου περιοδικού για τις συγκρούσεις του Τουρκικού στρατού με αντάρτες του PKK στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στο κατεχόμενο Κουρδιστάν.
Ο Αμερικανός αναλυτής δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αναμεμειγμένη σ’ ένα είδος γενοκτονικού πολέμου εναντίον των Κούρδων και ότι ο Ερντογάν θέλει να το χρησιμοποιήσει για να φτιάξει την δική του νέα Οθωμανική αυτοκρατορία στην περιοχή. Το όλο παιχνίδι με την υποτιθέμενη συμμετοχή της Τουρκίας στον συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού κράτους είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να αποκτήσει κάλυψη απέναντι σε κάθε πιθανή αντίδραση στην επίθεση εναντίον των Κούρδων.
Ο William Jones αναφέρει στην συνέχεια ότι δεν θεωρεί πως οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σχετίζονται με το PKK. Όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει, με το ξεσπίτωμα εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων στους οποίους λένε ότι δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους, με την ισοπέδωση των πόλεων στην Νοτιοανατολική Τουρκία που θυμίζουν πλέον Συρία, με τους πυροβολισμούς χωρίς διάκριση και με την άρνηση να επιτρέψουν στις οικογένειες να θάψουν τους αγαπημένους τους που δολοφονήθηκαν απο τις Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. Μέχρι και καταγγελίες για ακρωτηριασμούς πτωμάτων υπάρχουν. Η 28χρονη Yeter Kaya καταγγέλλει πως όταν ζήτησαν το πτώμα του κουνιάδου της, οι Τούρκοι το αποκεφάλισαν και τους έδωσαν το κεφάλι.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αναλυτή, οι στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων εντάσσονται σε ένα πιο γενικό πλαίσιο, αυτό της εκκαθάρισης του Κουρδικού πληθυσμού για να αλλάξει η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία η οποία έχει γίνει χαλιφάτο.
Στην συνέχεια σχολιάζει την υποκρισία των Αμερικανών, που προσπαθούν να βρουν έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό που θα τους επιτρέπει να βοηθάνε τους Κούρδους της Συρίας εναντίον της ISIS αλλά και να επιτρέπουν να κάνει η Τουρκία ότι θέλει με τον Κουρδικό πληθυσμό του κατεχόμενου από την ίδια Βόρειου Κουρδιστάν και προσθέτει ότι αυτό οδηγεί στο χάος.
Τελειώνει με την επισήμανση ενός γνωστού γεγονότος, του ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία έχουν διαφορετικούς στόχους στην περιοχή από την καταστροφή της ISIS και πιστεύει ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία και την Σαουδική Αραβία να ξεφορτωθούν τα μέρη των ατζεντών τους που δεν σχετίζονται με την καταστροφή της ISIS, αλλά δεν νομίζει ότι αυτό είναι πιθανόν με την παρούσα Αμερικανική κυβέρνηση, και έχει δίκιο.
Η αλαζονεία των Τούρκων όμως και η άρνηση τους να καταλάβουν ότι οι εποχές άλλαξαν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι τηλεγραφήματα που μπορούν να κρυφτούν και να θάψουν τα εγκλήματα, όπως έγινε στην περίπτωση της Μικράς Ασίας και του Πόντου, θα είναι η καταστροφή τους.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.