Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΟΘΕΣΗ "ΒΑΛΜΑ": Αναβολή γνωμοδότησης Δημοτικού Συμβουλίου για την Εγκατάσταση Εργολάβου Απόβλητων στον Βαρνάβα.


ΣΧΕΤΙΚΟ: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 22/2/2016 – 2ο ΘΕΜΑ ΥΠΟΘΕΣΗ περί γνωμοδότησης για την  “Μονάδα Διαχείρισης (προσωρινής αποθήκευσης, διαλογής και μεταφόρτωσης) Στερεών Μη Επικίνδυνων Αποβλήτων” στην θέση “ΙΛΚΙΖΑ -ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ” της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα

Εκ των όσων πληροφορηθήκαμε, η συνεδρίαση επί του θέματος ανεβλήθη με το αιτιολογικό ότι το αίτημα δεν είχε περάσει προηγούμενα από την επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου.

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΉ (πολλά ακούστηκαν και λέγονται στα φωναχτά ή στα κρυφά μέσω FB ή με μηνύματα SmS, για το τι "συζητήθηκε" στην συνεδρίαση από γνωστές “προσωπικότητες” ονόματα της τοπικής κοινωνίας και τον χαμό που προκάλεσαν).

Μας είπαν λοιπόν

Πως προξένησε αλγεινή εντύπωση πως ομάδα στήριξης (από Βαρνάβα) ήταν υπέρ! της εγκατάστασης της μονάδας, συνεπικουρούμενη κρυφά από κάποιους συμβούλους τοπικούς και δημοτικούς.

Όμως το εντελώς “κουφό” που ακούσαμε ήταν

Ότι δεν επετράπη στην τοπική Πρόεδρο του Βαρνάβα να μιλήσει με την πρόφαση …. (συμβούλων μειοψηφίας) περί έννομου συμφέροντος…. (λόγω γειτνίασης οικίας της 500μ) λες κι αυτό δεν αποτελεί σοβαρότατο θέμα που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας του Βαρνάβα. Και βέβαια η συγγενική σχέση τοπικού συμβούλου με την σύζυγο του διαχειριστή της μονάδας  -που είναι υπέρ της εγκατάστασης- δεν ελήφθη καν υπόψη.

 

Η όλη υπόθεση εγκυμονεί κινδύνους ….. και προκαλεί ανησυχίες… αφού η έγκριση λειτουργίας μιας τέτοιας μονάδας αποβλήτων (μικρού ή μεγάλου μεγέθους) θα αποτελέσει τον προάγγελο εγκατάστασης και λειτουργίας κάθε είδους εργολάβων σκουπιδιών και γύφτων (λόγω γειτονικού ΧΥΤΑ) που θα φέρουν την σταδιακή υποβάθμιση και μετατροπή του Βαρνάβα σε Φυλή και Λιόσα.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι στην επαναφορά γνωμοδότησης του θέματος -σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ- τοπικοί σύμβουλοι αλλά και ο κ. Π. Στάμου δημοτικός σύμβουλος από Βαρνάβα, να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους – πέρα από συγγένειες κουμπαριές, κολλητιλίκια –και με  νηφαλιότητα και σύνεση να προτάξουν και να ενεργήσουν προς όφελος της κοινωνίας του Βαρνάβα και της κοινής μας Μοίρας σαν ολότητας.

Διαβάστε ακόμα

 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. Το κακό είναι ότι η απόφαση του ΔΣ είναι γνωμοδοτική. Η Περιφέρεια θα κάνει ό,τι θέλει και πάλι. Και καταλαβαίνετε, ότι εφ' όσον ΘΕΛΕΙ να κάνει δίπλα τον ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΤ, θα δώσει φυσικά άδεια και σε αυτή την δραστηριότητα, γιατί συνδέεται άμεσα με το μέλλον της περιοχής. Περιμένετε και θα δείτε........ Ξεσηκωθείτε απέναντι στην Περιφέρεια όσο υπάρχει καιρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.