Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ξεφεύγει η κατάσταση! Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για το «λουτρό αίματος» στη Συρία!

Ξεφεύγει η κατάσταση! Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για το «λουτρό αίματος» στη Συρία!  Με απόλυτη κατάρρευση απειλούνται οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκία. Ο ημίτρελος σουλτάνος της Άγκυρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για το «λουτρό αίματος» στη Συρία επειδή υποστηρίζουν τους Κούρδους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την Τετάρτη τις ΗΠΑ ότι δημιούργησαν «λουτρό αίματος» επί λέξη, στη Συρία με το να υποστηρίζουν τους Κούρδους.
Η κριτική του απαντά στην απόρριψη των ΗΠΑ του χαρακτηρισμού ως τρομοκρατικών οργανώσεων του κουρδικού στρατού YPG στη Συρία.
«Κοιτάξτε ΗΠΑ… Επειδή ποτέ δεν τους αναγνωρίσατε ως τρομοκράτες όλη η περιοχή έγινε ένα λουτρό αίματος» είπε ο Ερντογάν, αναφέρει το AFP.
«Είστε στο πλευρό μας ή με τους τρομοκράτες του PKK;» ρώτησε για μια ακόμη φορά ο Ερντογάν.

Σε προηγούμενη ανάρτηση το TRIBUNE σας έχει μεταδώσει:

Βαθαίνει η κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία με αφορμή την στάση της Ουάσιγκτον στο θέμα των Κούρδων της Συρίας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νέες δηλώσεις του την Τετάρτη κάλεσε τις ΗΠΑ να διαλέξουν αν είναι με την Τουρκία ή αν είναι με το πλευρό των «τρομοκρατών», εννοώντας τους Κούρδους της Συρίας.
Την ίδια ερώτηση είχε θέσει και το Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Λατινική Αμερική όμως η απάντηση που πήρε από την αμερικανική διπλωματία ήταν ξεκάθαρη.
«Οι Κούρδοι της Συρίας δεν είναι τρομοκράτες» δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τ. Κίρμπι για να συμπληρώσει με νόημα ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι οι αποτελεσματικότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για την στάση της Ουάσιγκτον.
Όμως και σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τους Κούρδους εκπέμποντας ξεκάθαρο σήμα προς την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να χαρακτηρίσει τους Κούρδους τρομοκρατική οργάνωση.
Οι σημερινές δημόσιες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ξεκάθαρο πλέον ότι σηματοδοτούν το βάθος της ρήξης στις σχέσεις των δύο χωρών.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.