Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: «Φλερτάρει» με την κοινωνική έκρηξη η κυβέρνηση

Ασφαλιστικό: «Φλερτάρει» με την κοινωνική έκρηξη η κυβέρνηση
Χτυπάει «κόκκινο» η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, με φόντο το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό και μάλιστα τη στιγμή που οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα για το νέο γύρο διαπραγμάτευσης με τους υπουργούς.
Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι και νέοι επιστήμονες βρίσκονται πλέον σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, οι αγρότες έχουν αποφασίσει πλέον να το τραβήξουν μέχρι τέλους, προχωρώντας ακόμη και σε 24ωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών ακόμη και των παρακαμπτήριων δρόμων. Το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο: «Αποσύρετε το Ασφαλιστικό, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση από μηδενική βάση. Δεν αντέχουμε άλλο!».
Στον αντίποδα, η Μνημόνιο 3προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, διορθωτικά μέτρα στο Ασφαλιστικό των αγροτών, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να ανοίξουν τα μπλόκα. Όμως, το Μαξίμου δεν επιθυμεί, όπως όλα δείχνουν, να προχωρήσει σε επανεκκίνηση του διαλόγου από την αρχή και σκοπεύει να κινηθεί στη λογική της έκθεσης των αγροτοσυνδικαλιστών, τους οποίους και θεωρεί υπεύθυνους για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν «διαρροές» από το κυβερνητικό επιτελείο, η κυβερνητική πρωτοβουλία θα κινείται στο πνεύμα των όσων είχαν εξαγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα για τους νέους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όμως, οι αγρότες θεωρούν ότι τα μέτρα που θα τους προταθούν δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από «προφάσεις εν αμαρτίαις», τονίζοντας ότι το «Μνημόνιο 3» οδηγεί στο θάνατο, όχι μόνον τους ίδιους αλλά και τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή, τα νέα που ήδη μεταφέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Περιφέρεια δείχνουν πως αυτή τη φορά ο αγώνας των αγροτών θα έχει μεγάλη διάρκεια.
Εκνευρισμός
Μεγάλη σύγχυση επικρατεί ήδη και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και μπορεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης να διεμήνυσε χθες, Κυριακή (31/01/2016) πως όποιος βουλευτής καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να παραιτηθεί , εντούτοις οι φωνές στους κόλπους της συμπολίτευσης αρχίζουν να πληθαίνουν.
Στην Κουμουνδούρου, αν και εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά την ψήφιση του Ασφαλιστικού στη Βουλή, ξορκίζουν το φάντασμα των «διαρροών» που θα προκύψουν ενδεχομένως κατά την ψηφοφορία.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.