Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Επεκτείνεται η αναταραχή στην χώρα - Ανησυχία για την σταθερότητα (vid, εικόνες)

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ... HOT SPOTS "ΚΛΟΝΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  
Επεκτείνεται η αναταραχή στην χώρα μετά την μεγάλη (ομολογουμένως) 24ωρη γενική απεργία προκαλώντας πλέον ανησυχίες για την σταθερότητα, καθώς οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να "τραβήξουν" κι άλλο το "σχοινί" ενώ και οι κάτοικοι της Κω διαδήλωσαν κατά της δημιουργίας hot spot στο νησί με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρά επεισόδια και τραυματισμούς.
Αυτή την ώρα αγρότες με τα τρακτέρ τους βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο Λευκό Πύργο. 
Στην πλατεία Λευκού Πύργου έφτασαν με τα τρακτέρ τους και οι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκηδόνας, προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στη διαμαρτυρία για ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται περίπου 200 τρακτέρ.
Οι αγρότες κρατώντας σημαίες και πανό φωνάζουν συνθήματα και παρατάσσουν τα τρακτέρ τους μπροστά από Λευκό Πύργο.
Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Νίκης όπως αναφέρει το thestival.gr


Τα τρακτέρ προήλθαν από τα μπλόκα στην αερογέφυρα Θέρμης, στα Γιαννιτσά και την Χαλκηδόνα.
Στο Λευκό Πύργο,θα διανεμηθεί έντυπο υλικό με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.
Οι αγρότες ζητούν την σύσταση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, υπό την επίβλεψη αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους. Εάν εισακουσθούν από αυτό θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους, αλλιώς θα ξεκινήσουν την μεγάλη "πορεία" για την Αθήνα.
Όσον αφορα τα μπλόκα, ως τις 20:00 θα είναι κλειστή σήμερα η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο 110ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας,ενώ για αύριο έχουν προγραμματίσει να την κλείσουν από τις 12:00 έως τις 24:00, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτή τη φορά να κλείσουν και τους παράδρομους, προκαλώντας αδιέξοδο στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές.
Στη Φθιώτιδα, στο 140ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Αταλάντης, και στην Ανθήλη, στο 210ο χιλιόμετρο λίγο πριν τη Λαμία, οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00 και αύριο από τις 12:00 έως τις 24:00, με κλειστούς και τους παράδρομους, οπότε ο νομός θα είναι κυριολεκτικά αποκλεισμένος.
Αποφάσισαν όμως να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, όπου θα είναι κλειστή από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τι 19:00 έως τις 22:00 και αύριο από τις 12:00 έως τις 24:00.
Οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν και θα συνεχίσουν και την την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα επιχειρηθεί πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ κάτι που θα αποφασισθεί την Δευτέρα το πρωί.
Οι αγρότες έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία καλούν "τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους".
Δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Τα Τέμπη σήμερα είναι κλειστά από τις 4 μέχρι τις 9 ενώ αύριο θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Σε αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου της Κεντρικής Τράπεζας Ελλάδος στο κέντρο της πόλης των Χανίων προχώρησαν το πρωί αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού στα Χανιά. Οι αγρότες έκλεισαν με αγροτικά οχήματα την είσοδο της Τράπεζας και ύψωσαν πανό με αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Click to enlarge image trakter-1.jpg
Στην Κω έγινε της "κακομοίρας" καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην δημιουργία hotspot και υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις με άνδρες της ΥΑΤ
Τελικά τα αίματα άναψαν και πριν από λίγη ώρα στο Πυλί, μετά από επέμβαση των ΜΑΥ υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους κατοίκους και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου υπήρξαν και τραυματίες ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων όπως αναφέρει το vimatisko.gr
0 00 00   


1

1
2_(1)
2_(6)

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.