Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού: Χρήσιμες Συμβουλές για την ασφάλεια του σπιτιού σας!


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στα προάστια της Αττικής καθώς και στην περιοχή μας, αύξηση των κρουσμάτων κλοπών σε μόνιμες κατοικίες ιδίως τις πρωινές - μεσημβρινές ώρες (10.00 έως 14.00) δηλαδή τις ώρες που κατά κύριο λόγο απουσιάζουν από αυτές οι ένοικοι - ιδιοκτήτες.
      Δράστες είναι άτομα της φυλής Ρομ, οι οποίοι διαμένουν σε καταυλισμούς στα Λιόσια, Μέγαρα, Θήβα κτλ, ως επί το πλείστον σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα. Κινούνται στις περιοχές ανά τρία- τέσσερα άτομα, με Ι.Χ. γρήγορα αυτοκίνητα για να μπορούν να διαφύγουν σε περίπτωση εντοπισμού τους. Τα άτομα αυτά επιλέγουν τις κατοικίες που θα «χτυπήσουν», ελέγχουν για την παρουσία ατόμων μέσα στην οικία, (συνήθως με το χτύπημα του κουδουνιού) και όταν σιγουρευτούν για την απουσία των ενοίκων, εισέρχονται με παραβίαση κάποιας πόρτας ή παραθύρου και αφαιρούν χρυσαφικά και χρήματα.

      Προσφάτως από την Υπηρεσία μας, εξαρθρώθηκαν δυο σπείρες που δρούσαν με τον παραπάνω τρόπο στην περιοχή του Ωρωπού εκτιμάται όμως ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν θα εκλείψει, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οι «επίδοξοι» δράστες αποθαρρύνονται όταν πληροφορούνται ότι άλλοι ρομα συνελλήφθησαν ή καταδιώχθηκαν από την αστυνομία ή ότι οι πολίτες στην συγκεκριμένη περιοχή είναι «ψυλλιασμένοι» για την εγκληματική δράση τους .
Για αυτό το λόγο συμβουλεύουμε τους κατοίκους:
- Κατά την απουσία τους ιδίως τις «επικίνδυνες ώρες» (10-14) να ασφαλίζουν καλά την οικία τους και να μην έχουν χρυσαφικά και χρήματα όσο το δυνατό.
-   Εάν βρίσκονται στις οικίες τους αυτές τις ώρες, θα ήταν χρήσιμη η αυξημένη παρατηρητικότητα όχι μόνο της οικίας τους αλλά και της γειτονιάς γενικότερα κατά διαστήματα, για την ύπαρξη τέτοιων ατόμων ρομα που κινούνται πεζοί ή ενός Ι.Χ αυτ/του το οποίο είναι σταθμευμένο και δεν ανήκει σε κάποιο από τα γειτονικά πρόσωπα τους. Στην περίπτωση αυτή, ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία, καλώντας στο 22950-39430 (Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού)  ή  στο 22950-32100 (Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού) ή στο 100 (Άμεση Δράση) και προσπαθούν να συγκρατήσουν χαρακτηριστικά των δραστών και του οχήματος τους, ιδίως τον αριθμό κυκλοφορίας του χωρίς ωστόσο να έρθουν σε καμία προσωπική αντιπαράθεση με τα άτομα αυτά.
                                                     
                                              O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Κων/νος ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.