Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Στην κοινοπραξία των γραφείων ΡΟΪΚΟΣ, ΝΑΜΑ και ΕΠΤΑ, η μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Δήμου Μαραθώνα

Ο Δήμος Μαραθώνα ανέθεσε τη Πέμπτη 13 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γιώργου Λιάλιου στην εφημερίδα Καθημερινή, τη μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, έπειτα από ενάμισι έτος, το έργο θα είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.
Την εκπόνηση της μελέτης ανέλαβε η κοινοπραξία των γραφείων ΡΟΪΚΟΣ, ΝΑΜΑ και ΕΠΤΑ, με προθεσμία 15 μηνών και προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ, που καλύπτεται από το νέο ΕΣΠΑ (έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Αττικής).
Η μελέτη αφορά το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης των περιοχών της Νέας Μάκρης, συμπεριλαμβανομένων των ενταγμένων στο σχέδιο πόλης ενοτήτων (τμήμα Ζούμπερι, Ανατολή, τμήμα Αγίας Μαρίνας, Ερυθρός), τον Μαραθώνα (συμπεριλαμβανομένου του Αγιου Παντελεήμονα), το Γραμματικό, τμήμα του Νέου Βουτζά, το Καλέτζι και το Σούλι.
Τα έργα θα σχεδιαστούν ώστε να καλύψουν μελλοντικά και τους οικισμούς Μάτι - Αμπελούπολη, το υπόλοιπο του Ζούμπερι, το υπόλοιπο της Αγίας Μαρίνας, τον Προβάλινθο, το υπόλοιπο του Νέου Βουτζά, τις κατασκηνώσεις του Αγιου Ανδρέα, καθώς και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς της περιοχής. Η μελέτη θα περιλαμβάνει και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός), η οποία θα έχει δυναμικότητα εξυπηρέτησης 85.000 κατοίκων σε πρώτη φάση και 110.000 κατοίκων στην τελική φάση.
Η μονάδα θα περιλαμβάνει τριτοβάθμια επεξεργασία με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση, καθώς και μονάδα παραγωγής ενέργειας με χρήση βιοαερίου.
Η μελέτη βέβαια περιλαμβάνει και τη χάραξη του δικτύου των αγωγών από τους οικισμούς προς τη μονάδα επεξεργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς πριν από δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2014, είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Όμως η διαγωνιστική διαδικασία δεν προχώρησε έγκαιρα και έτσι το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι περιοχές του Δήμου Μαραθώνα βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνες για τις οποίες η χώρα καταδικάστηκε πρόσφατα από το Ευρωδικαστήριο, επειδή δεν διέθεταν αποχετευτικό δίκτυο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.