Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ανάκτηση πινακίδων αυτοκινήτων για ένα μήνα ή για όσο «αντέχει η τσέπη» -Πόσο θα κοστίζει

Το ανακάτεμα της τράπουλας στα Τέλη Κυκλοφορίας το περασμένο Φθινόπωρο δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς ούτε το κύμα της απόσυρσης πινακίδων ανακόπηκε ούτε οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες «παρκαρισμένων» αυτοκινήτων έτρεξαν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, όπως προσδοκούσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα Τέλη παρέμειναν «τσουχτερά».

Αυτό που σχεδιάζει τώρα η Καραγιώργη Σερβίας είναι πιο εντυπωσιακό και αν πάρει την έγκριση των δανειστών, τότε θα λειτουργήσει ως πραγματικό κίνητρο για την ανάκτηση πινακίδων έστω για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες; Ότι, εφόσον ψηφιστεί η διάταξη που σχεδίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους, ανάλογα με το πόσο αντέχει η τσέπη τους. Η τροπολογία θα προβλέπει ανάκτηση πινακίδων:
  1. Για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για Ι.Χ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ , θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ .
  2. Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  3. Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους , με προσαύξηση δύο μηνών. Στο παράδειγμα του Ι.Χ με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ), 427 ευρώ.
*του Γιώργου Παππού στην iefimerida.grΠηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.