Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

19ΜΗΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ: “O ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ”... Εμένα μου λές!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ MANAGER ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ….μπλαμπλαμπλα…. και το θέατρο συνεχίζεται! Ο ΜαραΖώνας αλλάζει καθημερινά ....σε βάρος των πολιτών του Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνα και ίσως και της Ν. Μάκρης.
 ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ: “O ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ”
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016.
Για όλους και για όλα μίλησε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης στην Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, παρουσία των πέντε Αντιδημάρχων: Γιάννη Μπούσουλα, Βασίλη Τσουπρά, Στέφανου Μπαϊρακτάρη, Αδάμ Μεγαγιάννη, Γιώργου Κοροβέση και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου: Βάϊου Θανασιά.
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο του Ηλία Ψινάκη:
Σήμερα θα κάνουμε τον απολογισμό για τον Μάρτιο. Θα δούμε τα θέματα για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και θα συζητήσουμε τα βήματα για το διάστημα που απομένει ως τον Σεπτέμβρη, που κλείνουμε δύο χρόνια. Πριν από αυτά όμως θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια θέματα που μας απασχολούν.
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της θητείας μας και τους στόχους που θέσαμε και αποφάσισαν τα όργανα της παράταξης, πρέπει να τους πιάσουμε οπωσδήποτε. Παράλληλα πρέπει να κλείσουμε μέτωπα από το παρελθόν, να προχωρήσουμε με την κάθαρση, να συμμαζέψουμε κι άλλο τα οικονομικά μας και πάση θυσία να συνεχίσουμε το έργο που έκαναν τα παιδιά στο πρώτο 16μηνο. Που ήταν και το πιο δύσκολο. Σας ξεκαθαρίζω λοιπόν τα εξής: Δεν με νοιάζουν οι αριθμοί. Πόσοι είμαστε εμείς και πόσοι οι άλλοι. Εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανα κάλεσμα και στους 33. Να έρθουν να συνεργαστούν μαζί σας, όχι με μένα, να φέρουν προτάσεις, να ψηφίζετε, εγώ να εκτελώ, να σπάω πόρτες, να σας τα φέρνω και στο τέλος να κριθείτε και να πάρετε ότι σας αναλογεί. Αλλά να γίνει έργο. Το έργο δεν θα είναι ούτε δικό μου, ούτε κανενός. Θα μείνει για τις επόμενες γενιές. Εγώ θα φύγω και εκτός από αυτά που έχω δεσμευτεί προσωπικά ότι θα κάνω, και θα τα κάνω, θέλω το 2019 να αφήσω μια ομάδα που θα έχει αξιολογηθεί, για να μπορέσουν οι δημότες να κρίνουν σωστά και να ψηφίσουν τους καλύτερους, αυτούς που θα συνεχίσουν την προσπάθεια.
Σας θυμίζω πως ήρθαμε για να ενώσουμε και εγώ αυτό το παλεύω από την πρώτη μέρα που αποφάσισα να κατέβω για Δήμαρχος. Επίσης σας θυμίζω ότι προεκλογικά είχα κάνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πρώην Δημάρχους να αφήσουν τα παιδιά τους να μπουν στο συνδυασμό. Δεν το έκαναν. Και είχα πει, η Διοίκηση σους αιρετούς. Και είχα πει, αντίπαλοι μας είναι μόνο τα προβλήματα. Και είχα πει κι άλλα που δεν τα γνώριζα αλλά μου τα ζητήσατε. Σας έδειξα εμπιστοσύνη και τα είπα. Για τα “μαγαζάκια” που θα πρέπει να “σπάσουμε”, για την καθεστωτική νοοτροπία που θα πρέπει να αλλάξουμε, για το νοικοκύρεμα στα οικονομικά, για τον έλεγχο από τις Αρχές, για απονομή της δικαιοσύνης κ.α. Για τα γήπεδα, τα νεκροταφεία, τα κλαδιά, τις καντίνες, τα περίπτερα, την ΕΥΔΑΠ. Εγώ που τα ήξερα; Εσείς μου τα λέγατε. Και όταν λέω εσείς εννοώ και τους 20 συμβούλους της παράταξης μας. Και τώρα που πάμε να βάλουμε τάξη και σειρά, κάποιοι δεν ψηφίζουν. Ενώ με αυτά τα σλογκανάκια ζήτησαν από τον κόσμο να τους ψηφίσει και με την δική μας παράταξη έχουν γίνει Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ποιόν κοροϊδεύουν;
Θα σας πω κάτι που ισχύει για όλους σας. Όποιος βαρέθηκε, ξενέρωσε, του βγήκε μανούρα, φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η ανεπάρκεια του και προσπαθεί να βρει δικαιολογίες, όποιος δεν προλαβαίνει, τα παρατάει από καυλάντα, κάνει άλλα γιατί του τα είπαν κάποιοι άλλοι, κάνει τον Δήμαρχο χωρίς να είναι, θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπεται γιατί την προσπάθεια που κάνουν οι συνάδελφοι του οφείλει να την στηρίξει και κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο της παράταξης ή να πει γιατί δεν παραδίδει την έδρα στον επόμενο συνάδελφο του. Οι επιλαχόντες είναι άνθρωποι από την ίδια παράταξη, που πολιτεύτηκαν για τους ίδιους σκοπούς, που περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία και που στο κάτω-κάτω από τον ίδιο κόσμο έχουν ψηφιστεί. Τους πολίτες που ψήφισαν “Πολίτες”. Τους πολίτες, αυτούς κοροϊδεύουν και αυτό δεν θα το επιτρέψω για πολύ ακόμα. Θα συμμαζευτούν γιατί θα με δουν αλλιώς. Τώρα γνωρίζω και εσάς και τα προβλήματα. Θα δώσω μια συνέντευξη, θα πω όλη την αλήθεια με ονόματα και γεγονότα και όχι μόνο στις εκλογές δεν θα ξαναβγούν αλλά ούτε από τα σπίτια τους. Όποιος δεν ακολουθεί στην κάθαρση στηρίζει τους κλέφτες. Όποιος εμποδίζει το έργο μας και δεν ψηφίζει όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει είναι ψεύτης.
Εγώ μετά το Μνημόνιο που υπογράψαμε, νοιώθω σίγουρος. Σας εμπιστεύομαι. Και σας τονίζω πάλι. Από τα φανάρια της Ραφήνας και μέσα, έχετε απόλυτη ελευθερία κινήσεων, έχετε και την ευθύνη. Εγώ θα σας στηρίζω και θα σας καλύπτω αλλά δικαιολογίες τέλος. Είσαστε καλή ομάδα, έχετε ηρεμήσει, δείχνετε διάθεση και βλέπω ότι συνεργάζεστε καλά. Πρέπει να πιάσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Λάθη, αστοχίες και παραλείψεις που έγιναν στο παρελθόν από όλους μας, πλέον δεν συγχωρούνται. Ο χρόνος τρέχει και μαζί του τρέχει και η αξιολόγηση. Προετοιμαζόμαστε για να μπούμε το Σεπτέμβρη στο 2ο μισό της θητείας μας και πρέπει να μπούμε με χίλια… Τα Νομικά Πρόσωπα προχωράνε πολύ καλά και κινούνται στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους που έχουν θέσει. Οι Κοινότητες έχουν εναρμονιστεί, βοηθούν σημαντικά και αποδίδουν έργο στο βαθμό που τους επιτρέπουν οι συνθήκες. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Αναγνωρίζει την προσπάθεια, βλέπει την αλλαγή. Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Εδώ κράτησε ενάμιση χρόνο. Δεν πειράζει. Πλέον ο κόσμος ξέρει ότι παραλάβαμε χάος. Βλέπει ότι σε όλες τις Διευθύνσεις έχουμε πια τους μισούς υπαλλήλους, γιατί κάποιοι φρόντισαν για αυτό πριν αναλάβουμε. Ότι μετά από κάθε πόρισμα που έβγαινε, μας έκλεβαν κι ένα φορτηγό κι ένα μηχάνημα. Ο κόσμος ενημερώνεται και ξέρει ότι 1,5 χρόνο τώρα δεν στήριξαν καμία ενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Διοικητική αποβολή σε επιχειρηματία που εκμεταλλευόταν επί 8 χρόνια ακίνητο του Δήμου κάναμε και βγήκαν από την αίθουσα να πάνε για τσιγάρο.
Οι Δημότες γνωρίζουν πως κάποια στιγμή, κάποιοι φωστήρες αποπειράθηκαν να κάνουν “πραξικόπημα” . Στην αρχή έπαιξαν το χαρτί της καταψήφισης του Προϋπολογισμού. Μετά έπαιξαν με τον θεσμό του Προέδρου. Μετά έπαιξαν με το ανώτερο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω της αποχής που οργάνωσαν. Μετά θεώρησαν ότι έχουν πλειοψηφία και θα εκλέξουν Πρόεδρο ξανά. Αποτέλεσμα: Έφαγαν τα μούτρα τους. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες και να θέσουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Όποιος μου βάζει τρικλοποδιές του σπάω τα πόδια. Αλλά το κακό είναι πως ο Δήμος πάει πίσω και χαμένοι βγαίνουν οι Δημότες. Με αυτά τα τερτίπια δεν έχει επιστρέψει ακόμα η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας και βεβαίως όλα αυτά τα έκαναν εκ του ασφαλούς αφού για κάθε τι που δεν γίνεται, εμείς λογοδοτούμε στον κόσμο.
Όπως τα ίδια έκαναν και με τους πρόσφυγες. Έθεσαν σε κίνδυνο έναν ολόκληρο Δήμο και παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την σεζόν που έρχεται. Έτρεξαν στα Υπουργεία για να αποδείξουν την ευαισθησία τους και υπέδειξαν χώρους δημιουργίας Hot Spot για να φιλοξενήσουμε 4.500 πρόσφυγες. Και όταν καταφέραμε να θέσουμε όρους, να γίνουν δεκτοί, να φιλοξενήσουμε τελικά 20 οικογένειες μόνο και από όλη την Ελλάδα να μας καλούν οι Δήμοι να τους πούμε με πιο τρόπο το πετύχαμε, αυτοί οι κύριοι δεν εμφανίστηκαν στην κατασκήνωση να δώσουν στα παιδάκια ούτε μια καραμέλα. Πιο αναίσθητος πεθαίνεις. Αλλά σας είπα και πριν και σας το ξαναλέω. Έρχεται η ώρα τους.
Καθεστώς 16 ετών σημαίνει συνήθεια. Είχαν διαβρωθεί τα πάντα. Γι αυτό και από την πρώτη ημέρα σας τόνισα πως πρέπει να στηρίζουμε τους υπαλλήλους μας. Η αλήθεια είναι πως αργήσαμε να βρούμε κοινό βηματισμό και αυτό συνέβη για συγκεκριμένους λόγους. Εμείς δεν τα ξέραμε όλα. Μαθαίναμε μαζί τους και τους μαθαίναμε παράλληλα. Πέσαμε πάνω σε δύο Εθνικές Εκλογές, ένα δημοψήφισμα, Capital controls, είχαμε τις Ελεγκτικές Αρχές μέσα στα γραφεία, προσπαθούσαμε να εφαρμόσουμε ένα νέο σύστημα και εκείνοι από την πλευρά τους μέσα σε όλα τα παραπάνω έπρεπε να μπουν από την μια μέρα στην άλλη σε μια διαδικασία που έχει κανόνες και που θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι κατά γράμμα. Και μάλιστα σε μία χώρα που η “μπίζνα” είναι στημένη αλλιώς. Που οι νόμοι αλλάζουν κάθε ένα τέταρτο και που στην τελική το να πας με το γράμμα του νόμου σε κάνει χελώνα. Επιλέξαμε να μην παρανομήσουμε και τώρα μπορούμε να αποδώσουμε σε μια νόμιμη βάση. Μείναμε χωρίς καύσιμα, μείναμε χωρίς λάμπες, είχαμε μερικές λακκούβες παραπάνω για παραπάνω διάστημα από το ανεκτό, αλλά εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να παρανομήσω ή να αφήσω να συνεχιστεί η ρεμούλα ούτε για τη λάμπα.
Τους υπαλλήλους τους στηρίζουμε λοιπόν, τους βοηθάμε για να μας βοηθήσουν κι εκείνοι, προκειμένου στο τέλος της ημέρας να μην υπάρχει ούτε ένας Δημότης δυσαρεστημένος. Αλλά παραμένουμε αμετακίνητοι στις κόκκινες γραμμές που εξαρχής θέσαμε. Της συνέπειας, της ευγένειας, της ευπρέπειας, της νομιμότητας, της ευσυνειδησίας. Τώρα λοιπόν που μπήκε τάξη εμείς συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα σοβαρά και θα δεχθούμε στην ομάδα μας κάθε σοβαρό άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει. Έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνουμε. Πάμε να τα κάνουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Προεκλογικά δεν είχα πει ούτε ένα “θα”. Το είπα πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του 2016 και το εννοώ.
Ο Μαραθώνας θα αλλάξει. Και να ξέρετε ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίξει μαζί μου ας προσπαθήσει. Με τους Δημότες και με τον Δήμο μου όμως δεν παίζει κανείς.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Η Κα Κατίνα της γειτονιάς μου που δεν είναι Μάνατζερ, καλύτερα θα τα έγραφε...

Διαβάστε επίσης

 ΒΑΡΝΑΒΑΣ: ΠΩΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ... Ο ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (Video)
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.