Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Παγκόσμια πρωτιά για Έλληνα γκραφιτά. Έφτιαξε τον Σόλωνα και τον Περικλή σε κοινοβούλιο!

Ο ΙΝΟ έγινε ο πρώτος street art καλλιτέχνης παγκοσμίως που έφτιαξε έργο σε Κοινοβούλιο. Ζωγράφισε τον Σόλωνα και τον Περικλή στην Κυπριακή Βουλή.

Την εβδομάδα που πέρασε street artists κόσμησαν με τις δημιουργίες τους μεγάλες επιφάνειες κτιρίων στο κέντρο της Λευκωσίας.
Τα έργα αυτά έγιναν υπό της δράσης δημόσιας τέχνης της Βουλής των Αντιπροσώπων με τίτλο “Εικ-αστική παρέμβαση”. Πέντε δημιουργίες στους δρόμους της πρωτεύουσας αλλά και μια εντός του κτιρίου της βουλής είναι ο απολογισμός της “Εικ-αστικής παρέμβασης”.
Μεγάλες τοιχογραφίες έχει δει ξανά η Κύπρος, αυτό όμως που έκανε ξεχωριστή την “Εικ-αστική παρέμβαση” είναι το εξής: Η Κυπριακή βουλή των αντιπροσώπων είναι πλέον η πρώτη βουλή παγκόσμια που κοσμείται στο εσωτερικό της χώρο με τέχνη του δρόμου!
Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας street artist “ΙΝΟ”, δημιούργησε στον εσωτερικό χώρο της κυπριακής βουλής τα πρόσωπα του Σόλωνα και του Περικλή, δύο από τους σπουδαιότερους αντιπροσώπους της δημοκρατίας.
Ο “ΙΝΟ” θέλοντας να περάσει τα δικά του μηνύματα, κάλυψε τα μάτια των σπουδαίων αυτών προσώπων, έτσι ώστε να μην μπορέσουν να δουν πως οι άνθρωποι σήμερα εκμεταλλεύονται τις ιδέες τους για τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Ο “ΙΝΟ” έβαψε επίσης και στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε επιφάνεια η οποία είναι ορατή από την πλατεία Ελευθερίας.
Οι υπόλοιπες τέσσερις δημιουργίες έγιναν από τους “Color Nomads”, “Fikos”, “Opsis” και “Paparazzi”. Η δράση “Εικ-αστική παρέμβαση” έγινε υπό την επιμέλεια και οργάνωση δύο νεαρών προσώπων, του Μιχάλη Αργυρού και της Αυγής Λίλλη.
Μπορείτε να τον βρείτε στο Instagram και στο facebook.
πηγή: streetartcy.com

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.