Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Έκθεση σκουπιδιών στο Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016

Ξεπέρασε τις προσδοκίες και τους στόχους που είχαν τεθεί από το Διαδραστικό αγροτικό λαογραφικό μουσείο Βαρνάβα για την εβδομάδα Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε από την 31η Μαΐου έως την 5η Ιουνίου 2016. 
τους χώρους του μουσείου και με κεντρικό σύνθημα «Εμάς Μας Νοιάζει», εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Αττικής έδωσαν το παρών για να δουν την πρωτότυπη έκθεση από σκουπίδια του Ευβοϊκού κόλπου, τα οποία συλλέχτηκαν από το περασμένο καλοκαίρι έως πρόσφατα στις παραλίες της Αττικής από  εθελοντές του μουσείου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ακόμη καλλιτεχνικές δημιουργίες από θαλάσσια απορρίμματα, δημιουργήματα μικρών μαθητών και διατέθηκαν δωρεάν όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα εκατοντάδες φυτά και δέντρα, προσφορές από τον Βοτανικό κήπο, τα φυτώρια Συνιολάκης ( 29ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, Αφίδνες Αττικής) και των κάκτων - παχύφυτα Πουλημένου στο Καπανδρίτι Αττικής. Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση και ανταλλαγή μεταχειρισμένου βιβλίου στην τιμή του ενός (1) ευρώ, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου των δήμων Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού.
Ο διευθυντής του μουσείου κ. Πέτρος Κατσίκης δήλωσε «πως είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείτε τέτοια έκθεση στη βόρεια Αττική και πως στόχος είναι η εβδομάδα περιβάλλοντος να γίνει θεσμός για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αττικής, ιδιαίτερα αυτών, που οι δήμοι τους βρέχονται από τον Ευβοϊκό κόλπο» ενώ «ευχαρίστησε τους τρεις χορηγούς φυτών και δέντρων, που απλόχερα κάθε χρόνο στηρίζουν τη συγκεκριμένη δράση του μουσείου».
Την εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα επισκέφθηκαν μαθητές και γονείς της βορειοανατολικής Αττικής, το ελληνικό κέντρο προαγωγής κοινωνικής και ψυχικής υγείας «Πορεία» από το Χαλάνδρι, ο σύλλογος Νομού Αττικής «Βορείου Αιγαίου», ενώ ευχές για καλή επιτυχία απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Εύη Αποστολάκη.



 

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.