Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Κοινωφελής: 2.500 θέσεις σε hot spot μέσω ΟΑΕΔ – Όλες οι λεπτομέρειες


Εντός των επόμενων 10 ημερών εκδίδεται η πρόσκληση για την πρόσληψη 2.500 ανέργων που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Φιλοξενίας των προσφύγων και τα Hot Spots.
 Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότερες θέσεις (748) δινονται στα Κέντρα Φιλοξενίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ακολουθούν η Αττική (575) και η Κεντρική Μακεδονία (536). Αναφορικά με τις ειδικότητες τη μερίδα του λέοντος καταλαμβανουν το Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων (891) και το Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας  (559) (για να δείτε την αναλυτική κατανομή κάντε κλικ ΕΔΩ).
Έως το τέλος του μηνός οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν, μέσω του ΟΑΕΔ, αιτήσεις για την ένταξη τους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το προσφυγικό απευθύνεται συνολικά σε 5.000 ανέργους. Οι 2.500 χιλιάδες θα προσληφθούν άμεσα για 8μηνη απασχόληση, ενώ οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του χρόνου και θα κατανεμηθούν με βάση τις ανάγκες, όπως εκείνες καταγραφούν από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα εργαστούν σε 19 Κέντρα Φιλοξενίας και 5 hot spots σε συνολικά 8 περιφέρειες της χώρας. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών , βρεφονηπιοκόμων , ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών  και γενικών καθηκόντων.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές  431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75),  ενώ όσοι είναι άνω των  25 ετών θα λαμβάνουν  495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ  (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή  νυχτερινής αμοιβής.
Επιπλέον,όπως είχε προαναγγείλει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα αμείβονται επιπλέον για τη νυκτερινή τους εργασία, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, σε ημερομηνία που θα ορισθεί τις επόμενες ημέρες.
Για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ και για τις επιπλέον 6.918 θέσεις σε 17 δήμους κάντε κλικ ΕΔΩ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.