Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

 ΣΤΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΝΩΝΙΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΡΑΦΗΝΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΓΚΑΛΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΨΑΡΡΑΣ 23 June 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)
Έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές ότι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει τη τύχη να κατοικείται από καταξιωμένους δημιουργούς όλου του καλλιτεχνικού φάσματος. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το Πολιτιστικό του Κέντρο συχνά-πυκνά πλέον φιλοξενεί εκθέσεις  που εντυπωσιάζουν. Όμως τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης τριών εικαστικών κατοίκων Διώνης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόσο για τα εκθέματα, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά, όσο και για την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, που αποδεικνύει περίτρανα ότι κι η παραμικρή λεπτομέρεια μετρά στο τελικό αποτέλεσμα.

Προς τούτο οφείλουμε να συγχαρούμε τους τρεις εικαστικούς, το ζωγράφο Παντελή Ψαρρά, τη γλύπτρια Στέλλα Βαμβακάρη και το ζωγράφο Βασίλη Τάγκαλο, για τα εμπνευσμένα έργα που παρουσίασαν και τον εμπνευστή της τόσο πετυχημένης εκδήλωσης Σπύρο Κοκκόλη αντιπρόεδρο του συλλόγου «Αιολίς» ο οποίος επιμελήθηκε το διαφημιστικό υλικό και εν γένει τις προσκλήσεις.
Χθες στα εγκαίνια της έκθεσης υπήρξε πρωτοφανής προσέλευση, τέτοια που δεν άφηνε τα περιθώρια να μπορέσει κάποιος να εμβαθύνει στην ποιότητα των έργων και να απολαύσει τη δεινότητα κάθε δημιουργού στο να μεταφέρει βαθιά συναισθήματα σε άψυχα αντικείμενα μετατρέποντάς τα σε ζώντα. Προς τούτο προσωπικά ως λάτρεις των τεχνών θα επισκεφτούμε ακόμα μια φορά την έκθεση που θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 7 Ιουλίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8,30 το πρωί μέχρι τις 2,30 το μεσημέρι και Τέτάρτη Παρασκευή και Σάββατο από τις 7,30 μέχρι τις 9,30 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε με όλες μας τις αισθήσεις τα τόσο σημαντικής ομορφιάς και ποιότητας έργα. Κατ’ εξαίρεση σήμερα Πέμπτη η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή το απόγευμα κατά τη διάρκεια της Εσπερίδας «ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ» καθώς στο ισόγειο του Π.Κ. εκτίθενται οι πίνακες του Παντελή Ψαρρά με θέμα ακριβώς το προσφυγικό-μεταναστευτικό.  
Την έκθεση προλόγισε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Δουβίτσας, ενώ ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης φανερά ικανοποιημένος  απ’ το αποτέλεσμα δήλωσε ότι το Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας θα αποτελέσει πηγή πολιτισμού, καθώς ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου διαθέτει ζηλευτό καλλιτεχνικό πλούτο. Ανάλυση των έργων έκανε η κριτικός τέχνης κα Λαμπρινή Μπενάτση.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

Διαβάστε σχετικά 

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΜΑΡΑΘΏΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΊ ΦΟΡΕΙΣ.

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.