Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το σημερινό φιάσκο των "Παραιτηθείτε" καμπανάκι για τη ΝΔ - "Δεν θέλει" ή "δεν μπορεί" ο Κ.Μητσοτάκης;

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  
Σε εξαιρετικά επίκαιρη, σε σχέση με το Euro 2016, εξελίχθηκε τελικά η συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε" για τη ΝΔ: Τέτοιο αυτογκόλ, θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το πετύχεις!
Και δεν ήταν το πρώτο.
Ηταν το τελευταίο μιας σειράς "αυτογκόλ" της ΝΔ επί προεδρίας Κ.Μητσοτάκη που δείχνει ότι η μηχανή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "ρετάρει" πριν καλά-καλά ξεκινήσει να δουλεύει.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απόσυρση του κόμματος από την Βουλή την ώρα που "είχε στριμώξει στα σχοινιά" την κυβέρνηση και προσωπικά τον Α.Τσίπρα για το θέμα των off shore;
Ή το συνεχές "αυτογκόλ" με την μηδενική κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό;
Υπάρχει πιο προνομιακός χώρος δράσης και πολιτικού λόγου για ένα κόμμα (είτε "συντηρητικό" να το περιγράψει κάποιος, είτε "φιλελεύθερο") απέναντι στην εξωφρενική πολιτική μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε hot-spot αλλοδαπών από μια αριστερή κυβέρνηση;
Δυστυχώς η σημερινή συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε", εκτός από απογοητευτική από πλευράς αριθμού (3.500-5.000 οι παρόντες πολίτες στην καλύτερη περίπτωση) σε σχέση με την διαφήμιση και την πολιτική αντιπαράθεση που προηγήθηκε, θύμιζε περισσότερο ομάδα ατάκτων, παρά την έκφραση κραυγής αγωνίας μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας για τα κυβερνητικά πεπραγμένα.
Και σε αυτή την αποτυχία έχει μεγάλη ευθύνη η ΝΔ και ο ίδιος της ο πρόεδρος που χρεώνονται με το "αυτογκόλ".
Από την μια ο αντιπρόεδρος του κόμματος Α.Γεωργιάδης καλούσε τους πολίτες στο Σύνταγμα και από την άλλη ο πρόεδρος του κόμματος Κ.Μητσοτάκης τους "έδιωχνε" με τον τρόπο του.
Πώς αλλιώς να εκληφθεί η φράση προς τον Α.Τσίπρα σήμερα ότι "Σας καθιστώ υπεύθυνο για την ασφάλειά τους;", προβλέποντας όχι απλώς επεισόδια σε βάρος τους από παρακρατικούς κύκλους, αλλά αιματηρά επεισόδια.
Ξέρει πολλούς οπαδούς του κόμματός του Κ.Μητσοτάκης ή πολλούς πολίτες της μικρομεσαίας κοινωνικής τάξης (ναι, αυτούς τους νοικοκύρηδες που στήριξαν την Ελλάδα στα δύσκολα) οι οποίοι βάλλονται πανταχόθεν από την κυβέρνηση που θα ακούσουν από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος ότι "Θα πέσει ξύλο και θα ματώσουν", αλλά παρ'όλα αυτά θα πάνε στην εκδήλωση;
Εμείς αυτούς που ξέραμε... πολιτικά μετακόμισαν αρκετά δεξιότερα.
Αυτοί που έχουν μείνει είναι οι τύποι με το ποτήρι του κρασιού στο χέρι να πίνουν γουλιές από το "ροζέ πινό" ατενίζοντας την ελληνική σημαία.
Καλοί, παραγωγικοί, έντιμοι, ίσως, αλλά δε νομίζουμε ότι αν ακούσουν από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος ότι "θα πέσει μαύρο ξύλο" θα πάνε σε μία εκδήλωση που υπόσχεται βόμβες μολότοφ επάνω τους και επιθέσεις από παρακρατικούς.
"Ανάσα" στην κυβέρνηση έδωσε η σημερινή συγκέντρωση, αντί να την κλονίσει. "Βαθιά ανάσα". Γιατί εκτός των άλλων εκτός από το πάθος, απουσίαζε και το πλήθος.
Οι μικρομεσαίοι μπερδεμένοι από την πολιτική της ΝΔ, απείχαν. Και η ΝΔ σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής, δεν έκανε την παραμικρή κινητοποίηση. Γιατί άραγε; Δεν ήθελε να φανεί ότι "καπελώνει" την εκδήλωση η ΝΔ; Δηλαδή, ήθελε να φανεί "ολίγον έγκυος"; Αστεία πράγματα...
Και αυτοί που πήγαν στο Σύνταγμα, παίρνοντας την οικογένεια από το χέρι για να διαμαρτυρηθούν για όλα αυτά που τους πληγώνουν, απλά ξεπέρασαν το κόμμα της ΝΔ και τον πρόεδρό του Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να "ενοχλήσει" την κυβέρνηση. Είτε και τα δύο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.