Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Όταν το facebook αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο για πολίτες, δήμο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών!

Το ίδιο συμβαίνει και στον Μαραθώνα με τον TralalaManager. Χα, χα, χα...σιγά μην το πιστέψουμε!
fbmarkop
Είναι ίσως τα πιο δύσκολα 24ωρα στο Πόρτο Ράφτη, από το Σάββατο, αφού η περιοχή έχει δεχτεί μια πρωτοφανή... επιδρομή λουομένων που αναζητούν στις παραλίες του λίγες σταγόνες δροσιάς.

Και αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Μαρκοπούλου, παρά το σαββατοκύριακο και παρά τον καύσωνα βρίσκονται επί ποδός πολέμου.
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι το πώς ο ίδιος ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης επικοινωνεί με τους πολίτες μέσω του facebook αποδεικνύοντας ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν και τη χρήσιμη πλευρά τους.
Ήταν περίπου 12 το μεσημέρι όταν πολίτης ειδοποίησε τον δήμαρχο για διαρροή νερού από σπασμένο σωλήνα στην οδό Ζορμπά, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας!
Το συνεργείο της ύδρευσης έσπευσε στο σημειο και λίγο αργότερα η βλάβη είχε αποκατασταθεί.
Η δύσκολη πάντως κατάσταση που αντιμετωπίζει από χθες το Πόρτο Ράφτη και το Μαρκξόπουλο έδωσε την ευκαιρία στο ν κ. Μεθενίτη να κάνει έκκληση στους συμπολίτες του και για τα απορρίμματα.
«Για το τριήμερο, έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων, επιπλέον προσωπικό ασφαλείας στην ύδρευση, επιφυλακή (λόγω του καύσωνα) της Πολιτικής Προστασίας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook.
Παράλληλα εξήρε τη φιλότιμη στάση των υπαλλήλων του δήμου σε όλους τους τομείς αποκαλύπτοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι σττς τομείς ύδρευσης και καθαριότητας καθώς ξαι οι υπεύθυνοί τους δέχτηκαν να δουλέψουν το δύσκολο αυτό σαββατοκύριακο ανταλλάσσοντάς το με ρεπό την Τετάρτη και με ελάχιστα ποσά για τις όποιιες υπερωρίες.
Ο Σωτήρης Μεθενίτης άνοιξε μέσα από το facebook διάλογο με τρους συμπολίτες του πολλοί από τους οποίους του επεσήμαναν προβλήματα σε διάφορες περιοχές και για τα οποία ο δήμαρχος ειδοποιούσε άμεσα τις υπηρεσίες του δήμου.
Το facebook αποδείχτηκε ένα χρήσιμο εργαλείο με τους πολίτες και τον ίδιο τον δήμαρχο να το χρησιμοποιούν εποικοδομητικά ξεφεύγοντας από μια απλή αντιπαράθεση και μετατρέποντάς το σε εργαλείο αποτελεσματικό για την ποιότητα της ζωής και των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Το εάν θα ακολουθήσουν την πρακτική αυτή του δημάρχου Μαρκόπουλου και άλλοι ομόλογοί του είναι κάτι που αφορά τους ίδιους. Όμως το παράδειγμα του Μαρκόπουλου ανοίγει διάπλατα τον δρόμο της ουσιαστικής συνεργασίας πολιτών – δημοτικής αρχής.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.