Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τέλος εποχής για το MEGA; - Σχεδόν αδύνατη η κατάθεση αίτηση χορήγησης τηλεοπτικής άδειας

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ  
Χωρίς τηλεοπτική άδεια κινδυνεύει να βρεθεί το MEGAλο κανάλι (κάποιοι μάλιστα το προεξοφλούν) καθώς στο παρά πέντε της προθεσμίας δεν έχει υποβληθεί αίτηση, το διοικητικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση δεν κατέληξε στο επιχειρηματικό σχέδιο και οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι πολλές και εξαιρετικά δύσκολο να ικανοποιηθούν προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες.

Χθες αίτηση για τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου κατέθεσε ο ΣΚΑΙ, ενώ σήμερα αναμένεται να υποβάλλουν τους σχετικές φακέλους ο ΑΝΤ1 και το STAR.
Τη Δευτέρα που λήγει και τυπικά η προθεσμία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν ήδη, με την υποχρέωση ωστόσο να συμπεριλάβουν στα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις οικονομικές καταστάσεις ενημερωμένες μέχρι τις 30 Ιουνίου πρόκειται να καταθέσει αίτηση και ο ALPHA.
Μέχρι χθες παρέμενε αδιευκρίνιστο, αν θα καταθέσει αίτηση και ο τηλεοπτικός σταθμός “EPSILON”, αν και στελέχη του καναλιού, διαβεβαίωναν ότι αίτηση θα κατατεθεί κανονικά.
Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο είναι το MEGA. Όχι μόνο δεν έχει καταθέσει αίτηση, αλλά φαίνεται πώς αυτό δεν θα γίνει, δείχνοντας πώς το μεγάλο κανάλι πλησιάζει στο τέλος του. Το Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε χθες με στόχο τη συμφωνία για τον επιχειρηματικό σχέδιο του σταθμού ήταν για ακόμη μία φορά άκαρπο.
Το επιχειρηματικό σχέδιο θα έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί σήμερα, προκειμένου να υποβληθεί στις στις τράπεζες και να το εγκρίνουν αυθημερόν, έτσι ώστε να λάβει την απαιτούμενη ενημερότητα που θεωρείται απαραίτητη για την αρτιότητα του φακέλου. Είναι εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να γίνει.
Θα πρέπει επίσης να πληρωθούν σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ και να ληφθεί και αυτή η ενημερότητα κι όλα αυτά να κατατεθούν στο αρμόδιο γραφείο ως το βράδυ, καθώς δεν έχει γίνει προεργασία για την σύνταξη νέων οικονομικών καταστάσεων που θα επέτρεπαν εξάντληση των χρονικών περιθωρίων ως την Δευτέρα.
Ως τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας εξάλλου, έχουν προθεσμία να καταθέσουν αιτήσεις για χορήγηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας και νέα επιχειρηματικά σχήματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί τουλάχιστον άλλη μία, ή και δύο. Μια εξ αυτών μάλιστα θα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη όπως αναφέρουν πληροφορίες.
Η διαδικασία που έχει ορίσει η κυβέρνηση προβλέπει ότι οι φάκελοι θα κατατίθενται σφραγισμένοι, χωρίς να γίνεται την ώρα της κατάθεσης έλεγχος αρτιότητας των δικαιολογητικών. Μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη κατάθεση των φακέλων αιτήσεως συμμετοχής (Δευτέρα 4 Ιουλίου) θα συνέλθει, η αρμόδια επιτροπή και παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων θα ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να διαπιστώσει την ύπαρξη των προαπαιτουμένων.
Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου. Είναι όμως πιθανό να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε θα έχουν εκδικαστεί και οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τα κανάλια στην Δικαιοσύνη.
Η κύρια προσφυγή όλων των καναλιών που επικαλείται ζητήματα αντισυνταγματικότητας εκδικάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Δευτέρα, ενώ σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι σταθμοί MEGA, ALPHA και EPSILON και την ερχόμενη Τρίτη τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητούν οι σταθμοί ΑΝΤΕΝΝΑ και ΣΚΑΪ.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.