Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Πάμε κατευθείαν στη Δραχμή αλλά η καταστροφή είναι πως μας πάνε αυτοί!

Του Στρατή Μαζίδη
Η Ελλάδα δε θα μπορέσει να μείνει στην Ευρωζώνη. Τελεία και παύλα. Η Ευρωζώνη δε φτιάχθηκε για χώρες όπως η Ελλάδα, δηλαδή με τα 2/3 του πληθυσμού είτε στο Δημόσιο είτε συνταξιούχοι από τα 45 τους, ούτε η τελευταία προσπάθησε στο ελάχιστο να προσαρμοστεί σε αυτό.
Θύμαμαι πέρυσι το καλοκαίρι όταν οι πρώτοι εκτιμητές των capital controls προέβλεπαν πως οι ιδιαίτερες εκείνες συνθήκες θα έφερναν κόλαση το 2016. Όπερ και εγένετο. Τα κανόνια σκάνε το ένα μετά το άλλο. Ηλεκτρονική, Μαρινόπουλος, Jet Oil, μα πάνω από όλα όλες εκείνες οι χιλιάδες επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες τους οποίους δε γνωρίζουμε.
Ο λογαριασμός δε βγαίνει. Η συνταγή δε βγαίνει. Οι ξένοι το γνωρίζουν και έχω την εντύπωση πως επίτηδες μας αφήνουν, για να μας βγάλουν έξω. 
Και αυτό είναι το κακό. Είναι διαφορετικό να σε πετάνε έξω με τις κλωτσιές ή ξαφνικά και εντελώς άλλο το να έχεις αποφασίσει να φύγεις την τάδε ώρα, να σηκωθείς όταν πρέπει κ.ο.κ.
Το κακό δεν είναι πως πάμε στη Δραχμή, αντίθετα πρόκειται για μια σωτήρια συνταγή με την απαραίτητη προϋπόθεση πως οι 45ρηδες που παίρνουν συντάξεις, θα γυρίσουν στη δουλειά και το τεράστιο δημόσιο θα διαλυθεί μέχρι το τελευταίο τούβλο, ώστε να φτιάξουμε αυτό που αντέχουμε, μας χρειάζεται και να λειτουργεί αποτελεσματικά. 
Το θέμα άλλωστε δεν είναι το νόμισμα. Είναι η οικονομία. Μήπως τώρα που έχουμε νόμισμα, μας δανείζει κανείς; Αλλά και γιατί να δανειζόμαστε; Ή τάχα έρχονται ουρά οι επενδυτές; Το καρκίνωμα της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πρωτοπαθή του εστία αλλιώς θεραπεία δεν υπάρχει.
Το παιχνίδι θα παιχθεί αλλού. Έχετε όρεξη για δουλειά; Θέλετε να είστε αφέντες στον τόπο σας; Υποστηρίζετε πως δεν είναι δυνατόν οι μισοί να κάθονται και να ζουν σε βάρος των άλλων που τους ταΐζουν; Να έχουμε μια επιθετική - φιλική οικονομία στις επενδύσεις και όχι φοροδημευτική, η οποία θα αφήνει τον καθένα να χαρεί τον κόπο και το σπίτι του; Κι αν εμείς ως γενιά, χάσαμε την όποια δυνατότητα μιας καλής ζωής, τουλάχιστον να αφήσουμε κάτι σε εκείνους που έρχονται;
Το κακό όμως είναι πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η Δραχμή να μην έρθει ως το απαραίτητο εργαλείο ενός συνολικού σχεδίου ομάδας ικανών ανθρώπων να φτιάξουν επιτέλους τη χώρα. Η Δραχμή πιθανότατα θα καταφθάσει ως αποτέλεσμα του πολιτικού σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μετέρχεται οτιδήποτε για να μην εγκαταλείψει την καρέκλα.  Για αυτό και θα καταστρέψει την τελευταία πιθανότητά μας, μικρή ή μεγάλη, να μπούμε επιτέλους σε μια σειρά.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.