Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

«Ντου» Ψηνάκη σε κατασκήνωση

"Poulos"...http://funnymuppets.blogspot.gr/
Εναντίον του εργαζόμενοι και αντιπολίτευση.
Σημάδια διάλυσης εμφανίζει η διοίκηση Ψηνάκη στον Δήμο Μαραθώνα. Στο «μέτωπο» εναντίον των εργαζομένων προστίθεται ακόμη ένα επεισόδιο, με συμβασιούχους να στοχοποιούνται ως «λαμόγια» και να κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν τρόφιμα που προσφέρθηκαν για την σίτιση παιδιών ΑμεΑ που φιλοξενούνται την Ε’ Παιδική Εξοχή του Αγ. Ανδρέα, τη στιγμή που οι προϊστάμενοί τους δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Ο δήμαρχος κάνει «ντου» -όπως δηλώνει ο ίδιος- στην κατασκήνωση, επικαλούμενος πληροφορίες για ατασθαλίες και φωνάζοντας «πάρτε τον πούλο». Το θέμα επιχειρείται να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, με τον δήμαρχο να μην εμφανίζεται για να ενημερώσει για το περιστατικό.
Εχει χάσει τη «δεδηλωμένη», με 5 από τους 20 συμβούλους του να έχουν αποχωρήσει από τον συνδυασμό του. Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για τη «χειρότερη διοίκηση των τελευταίων 16 χρόνων» και η αντιπολίτευση φωνάζει «SOS»!
Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στον δήμο του «αιρετού–manager», με αφορμή την κατασκήνωση για ΑμεΑ.
Στην 6η χρονιά λειτουργίας της, άνοιξε με καθυστέρηση περίπου μιας εβδομάδας, στις 26 Ιουλίου, και δύο ημέρες μετά ξέμεινε από τρόφιμα.
«Τα παιδιά πεινάγανε και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για ευαίσθητα παιδιά. Δεν είχαν κλιματισμό, ενώ πέρα από τις σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό γιατρών και νοσηλευτών», περιγράφει ο Φώτ. Δεληβοριάς, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με τη «Δύναμη Πολιτών».
Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, η «τραγική καθυστέρηση» στην έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου «οφείλεται αποκλειστικά στον Δήμο Μαραθώνα».

Η γραφειοκρατία

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους αρμόδιους, φιλοξενούνται περίπου 500 παιδιά, με την κατάσταση «να ομαλοποιείται» και στη στελέχωση της κατασκήνωσης να συνδράμει ο Στρατός, μεταξύ άλλων και με φαντάρους για τραπεζοκόμους. Η δημοτική αρχή ρίχνει ευθύνες στη γραφειοκρατία για τα προβλήματα.
Το βράδυ 2 Αυγούστου, ο δήμαρχος κάνει το «ντου» στην κατασκήνωση, έπειτα από κλήση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. της δομής (πρόεδρος είναι ο δήμαρχος), Γ. Μαύρου.
Οπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος στην «Εφ.Συν.», «διαπιστώσαμε ότι το μεριδολόγιο ναι μεν έμπαινε κανονικά, αλλά είχαμε αρκετό πλεόνασμα φαγητών που έφευγε μέσα από την κατασκήνωση».
Παραδέχεται όμως ότι «δεν έχουμε στοιχεία και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν. Έχουμε ενδείξεις, όχι αποδείξεις. Πάνω στις ενδείξεις πήραμε μέτρα, όπως να αλλάξουμε κλειδαριές στις αποθήκες».
Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν βλέποντας τη διοίκηση να τους θεωρεί κλέφτες. Πέντε συμβασιούχοι παραιτήθηκαν νιώθοντας προσβεβλημένοι και σε τέσσερις καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις. Το περιστατικό διερευνάται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τα τρόφιμα που φέρεται να «έβγαλαν φτερά» προέρχονται από προσφορά γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ. Οπως εξηγούν κύκλοι της δημοτικής αρχής, ο διαγωνισμός για την προμήθεια κρέατος βγήκε άγονος και προκειμένου να εξασφαλιστεί το συγκεκριμένο προϊόν η δωρεά έγινε στο «Marathon Foundation», οργανισμό ιδιωτικό που διοικείται και αυτός από τον δήμαρχο και μέσω αυτού τα τρόφιμα παραδόθηκαν στην κατασκήνωση.
«Στελεχώνεται με πρόσωπα του φιλικού του περιβάλλοντος και δεν ελέγχεται από τον δήμο», επισημαίνει ο κ. Δεληβοριάς για τον οργανισμό.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι καταγγελίες του δημάρχου για την κατασκήνωση «εντάσσονται στην πάγια προσπάθειά του να επιρρίψει ευθύνες στους άλλους, λόγω της αδυναμίας του να διοικήσει. Ο ίδιος έχει πει στο δημοτικό συμβούλιο “δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με 35.000 βλάχους”. Εχει παραγκωνίσει προσωπικό του δήμου, έχει αλλάξει συνεργάτες αιρετούς, δεν έχει γνώσεις Αυτοδιοίκησης».

«Η χειρότερη διοίκηση»

«Είναι η χειρότερη διοίκηση που έχει περάσει από τον δήμο τα τελευταία 16 χρόνια. Παίρνει διευθυντές και τους αλλάζει διευθύνσεις. Υπάλληλοι φεύγουν από τη μια υπηρεσία σε μια άλλη. Εχουν περάσει δύο χρόνια διοίκησης Ψηνάκη και παραμένει ένα εργασιακό αλαλούμ στο δήμο», περιγράφει στην «Εφ.Συν.» ο Δ. Κελαΐδης, πρόεδρος του τοπικού σωματείου εργαζομένων, το οποίο έχει επιχειρηθεί να... εκδιωχθεί από τα γραφεία του στη θητεία του κ. Ψηνάκη, κερδίζοντας στη συνέχεια την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες.
«Το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να ελέγξει αυτόν τον δήμαρχο. Παρότι εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, με 53%, σπατάλησε με επιπόλαιο τρόπο την εμπιστοσύνη του κόσμου. Για περιπτώσεις δημάρχων που έχουν χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και δεν μπορούν να περάσουν εισηγήσεις, απαιτείται σχετική πρόβλεψη-τομή στον “Καλλικράτη” εν όψει της επαναθεσμοποίησής του. Ο Μαραθώνας εκπέμπει SOS», τονίζει ο κ. Δεληβοριάς.
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών σπεύδουν να ενημερώσουν ότι ο υπουργός, Π. Κουρουμπλής, θα συναντήσει τον κ. Ψηνάκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα μελετήσει όσα στοιχεία προσκομίσει ο δήμαρχος και εφόσον στοιχειοθετηθούν οι απαραίτητες αποδείξεις, προτίθεται να διατάξει διαχειριστικό έλεγχο για το περιστατικό με την κατασκήνωση.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.