Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΨΗΝΑΚΗ Η Ε΄ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ;

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /



Προφητική(;) πτώση Ψηνάκη με το αερόστατο που τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη προ καιρού

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια της αντιπαράθεσης του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη με τους υπαλλήλους της Ε’ Παιδικής Κατασκήνωσης στον Άγιο Ανδρέα που επί χρόνια φιλοξενεί ΑμεΑ και φέτος για πρώτη φορά αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της. Υπό αυτές τις συνθήκες το θέμα θα πάρει τεράστιες διαστάσεις με την επιστροφή όλων των δημοτικών συμβούλων από Σεπτέμβρη.

Επί προσθέτως εν αναμονή νέων διαφοροποιήσεων ατόμων που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή υποστήριξης του Ηλία Ψηνάκη εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος θα βρεθεί αντιμέτωπος μ’ ένα καυτό φθινόπωρο.
Το επίμαχο θέμα της διαμάχης Ψηνάκη – υπαλλήλων του δήμου και της Ε’ κατασκήνωσης στοχεύει ψηλά τόσο σε κυβερνητικό όσο και δικαστικό επίπεδο. Με δεδομένο ότι οι κακές σχέσεις μεταξύ δημάρχου και υπαλλήλων ξεκινά πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, με εξάρσεις κατά διαστήματα λόγω της συνήθειας Ψηνάκη να κατηγορεί τους πάντες στα φιλικά προς αυτόν πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, τα οποία χωρίς να διερευνήσουν την κατάσταση και απέχοντας παρασάγγας απ’ τη τοπική τραγική πραγματικότητα στη λειτουργία του δήμου, δημοσιοποιούν μόνο την άποψη Ψηνάκη, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων του δήμου Μαραθώνα σε επιστολή του υποστηρίζει:
«Στο παρελθόν και πριν αναλάβει καθήκοντα (Μάιος 2014) μας αποκαλούσε «τεμπέληδες», όταν ανέλαβε, σε συγκέντρωση που συγκάλεσε ο ίδιος, μας αποκάλεσε «βρωμιάρηδες» (Σεπτέμβριος 2014), στην πορεία μας αποκαλούσε και τα δύο μαζί. Κατέληξε στο «κλέφτες» και «απατεώνες». Οι κατηγορίες αυτές φυσικά απευθύνθηκαν σε δι-μηνίτες υπαλλήλους με σύμβαση ορισμένου χρόνου της Ε΄ Κατασκήνωσης Άγιου Ανδρέα της θερινής περιόδου (07/2016 έως 09/2016), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους δεν αγγίζουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους του μονίμου και Ι.Δ.Α.Χ. – Ι.Δ.Ο.Χ. προσωπικού του δήμου. Οι δι-μηνίτες συνάδελφοι είναι κι αυτοί εργαζόμενοι, που ψάχνουν απελπισμένα να βρουν εργασία κάτω από δύσκολες συνθήκες διορισμού, και μέσα στην οικονομική τους ένδεια είναι και υποχρεωμένοι να στιγματίζονται ως «κλέφτες».
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι όταν κάποιος κλέβει τον συλλαμβάνει η αστυνομία, διεξάγεται δίκη, βγαίνει καταδικαστική απόφαση και ύστερα δημοσιεύεται το όνομα του στα ΜΜΕ.
Ειλικρινά είναι άξια απορίας η συγκεκριμένη τακτική του νέου Δημάρχου. Επειδή πάντως η αξιοπρέπεια μας, ως σύνολο εργαζομένων, έχει θιχτεί υπερβολικά τόσο από τον ευρύτερο ΜΜΕ χώρο, όσο και από τα κόμματα και τους θεσμικούς φορείς, τα οποία παρεμπιπτόντως αποδεικνύονται καθημερινά πιο κλέφτες και μεγαλύτερα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος, από ότι οι συνάδελφοι της κατασκήνωσης, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον δήμαρχο άμεση αποκατάσταση του ονόματος μας, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη στο όνομα των εργαζομένων και να αποκαταστήσει την τιμή τους ΔΗΜΟΣΙΑ ακριβώς με τον ίδιο προσφιλή του τρόπο, γιατί είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, παιδιά και ΦΥΣΙΚΑ παραλήπτες πενιχρών μισθών».
Επί προσθέτως κι οι υπάλληλοι της Ε΄ Παιδικής κατασκήνωσης Αγ. Ανδρέα, έστειλαν επίσης μακροσκελή ενημερωτική επιστολή προς την Αν. Υπουργό κ. Φωτίου, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., τον Δήμαρχο Μαραθώνα και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Εμείς όλοι εργαζόμενοι επί μακρά σειρά ετών στην Κατασκήνωση και μόνοι εμείς έχοντας πλήρη γνώση των όσων συνέβησαν φέτος σε αυτήν, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε διά της παρούσης για όσα πραγματικά συνέβησαν φέτος, προτού φυσικά αποταθούμε στα αρμόδια δικαστήρια, όπου και θα κληθεί ο κ. Ψηνάκης να δώσει επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις για τις συκοφαντίες που και την «λασπολογία» του προς τα πρόσωπά μας. Εκεί όπου θα πρέπει να αποδείξει, μακριά από τα επικοινωνιακά του «παιχνίδια» ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι που έπαιρναν κρυφά τα τρόφιμα από την Κατασκήνωση για λογαριασμό τους και άλλα πολλά βέβαια για τα οποία με την παρούσα επιστολή μας δεν επιθυμούμε να σας κουράσουμε».
Θέση έχει πάρει επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα» Φώτης Δεληβοριάς, με ραδιοφωνική του παρέμβαση σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας όπου αντέκρουσε τις δηλώσεις Ψηνάκη, ενώ στο πλευρό των υπαλλήλων για άλλη εξόφθαλμη υπόθεση που οδήγησε σε παραίτηση αντιδήμαρχο καθ’ ύλη υπεύθυνο οικονομικών ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΡΓΗΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΨΗΝΑΚΗ, έχει ταχθεί μεγάλο μέρος του δημοτικού συμβούλιου, με τις απόψεις τους να έχουν καταγραφεί στα πρακτικά συνεδρίασης, απ’ την οποία ο κ. Ψηνάκης έλαμψε διά της απουσίας του.
Παρά την προσπάθεια του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη να στρέψει υπέρ του την όλη υπόθεση με επιστολή που απέστειλε στον ΥΠ.ΕΣ. κ. Κουρουμπλή, ζητώντας την εκ βάθρων αναψηλάφηση των οικονομικών στοιχείων που αφορούν τη προαναφερθείσα κατασκήνωση σε βάθος 10ετίας, τίποτε δεν μπορεί να τον αποκαταστήσει στα μάτια της τοπικής κοινωνίας που στενάζει κάτω απ’ το βάρος της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί σ’ όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους. Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.