Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Από σήμερα ο «κόφτης» στις επικουρικές – Τι μειώσεις θα δουν οι συνταξιούχοι

Ψυχρολουσία περιμένει χιλιάδες συνταξιούχους, καθώς θα πάρουν μειωμένες συντάξεις λόγω των περικοπών στις επικουρικές που τίθενται σε ισχύ.

Τις μειώσεις που μεσοσταθμικά ανέρχονται σε 8%-10% θα δουν σήμερα στις επικουρικές πάνω από 20.000 συνταξιούχοι, που εντάσσονται στο πρώτο κύμα περικοπών των επικουρικών συντάξεων.
Οι υπολογισμοί έβγαλαν περικοπές που ανέρχονται ακόμη και στο 20%, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις συνταξιούχων με πολλά έτη ασφάλισης, όμως η πλειονότητα όσων υποστούν περικοπές θα δει κατά μέσον όρο τις συντάξεις της μειωμένες κατά περίπου 10% σε σχέση με το καταβαλλόμενο ποσό.
Το σημερινό πρώτο κύμα των μειώσεων στις επικουρικές εκτιμάται ότι θα αφορά δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους κυρίως του Δημοσίου και άλλων δέκα ταμείων, ενώ το δεύτερο κύμα του Σεπτεμβρίου θα αφορά κυρίως τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.
Ποιοι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα δουν μειώσεις σήμερα
Συγκεκριμένα τα ταμεία του ΕΤΕΑ που σήμερα προχώρησαν σε μειώσεις είναι:
• ΤΕΑΔΥ (εργαζόμενοι σε Υπουργεία, περιφέρειες)
• ΤΑΔΚΥ(δημοτικοί υπάλληλοι)
• ΤΕΑΠΟΚΑ (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία)
• Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
• Επικουρικό ταμείο των ΕΛΤΑ
• Επικουρικό ταμείο του ΟΤΕ
• Επικουρικό των αστυνομικών (ΤΕΑΧ) .
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.