Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Με σημαιοφόρο τη Στεφανίδη το «χρυσό» αντίο στο Ρίο...




Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα, με φαντασμαγορικό και…
μαγικό τρόπο. Σε κάθε γωνία του Ολυμπιακού Σταδίου κυριαρχούσαν τα χρώματα, ο ατελείωτος χορός, τα χαμόγελα και φυσικά οι λάτιν ρυθμοί. 

Η φύση, η ενότητα, η αλληλεγγύη μεταξύ των αθλητών και των ανθρώπων αναδείχθηκαν και έστειλαν ξανά μηνύματα παγκοσμίως.

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας ξεκινά με την είσοδο των χωρών και τις σημαίες. Πρώτη μπήκε στο στάδιο η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία έκανε «πτήση» στα 4,85 και χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές υπερηφάνειας και συγκίνησης.
Ακολούθησαν τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που κατέκτησαν συνολικά έξι μετάλλια στους αγώνες του Ρίο, ανεβάζοντας τη χώρα μας στην 26η θέση της κατάταξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όλοι οι αθλητές και οι ομάδες τους συγκεντρώνονται και χορεύουν στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου. 



Η συνέχεια περιλαμβάνει το τρίτο μέρος της τελετής λήξης με μία καλλιτεχνική παράσταση με θέμα την τέχνη των ανθρώπων: Μία αναφορά στους καλλιτέχνες μιας άλλης εποχής - των πρώτων κατοίκων της Αμερικής.




Ακολουθεί η υποστολή της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Ολυμπιακός Ύμνος.


Στη τελετή λήξης για μία ακόμη φορά ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας προς τιμήν της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μετά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, ο Τόμας Μπαχ παραδίδει την Ολυμπιακή σημαία στη Γιουρίκο Κόκε κυβερνήτη του Τόκιο και όπως προβλέπει το τελετουργικό θα ακουστεί ο Εθνικός ύμνος της Ιαπωνίας. 
Η μετάβαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 γίνεται μέσω μιας εντυπωσιακής παρουσίασής τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Ο Τόμας Μπαχ, αφού παρέδωσε το Ολυμπιακό Κύπελλο, συμβολικά, σε έξι απλούς πολίτες αποχαιρέτησε το Ρίο και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των Αγώνων. 
Η Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε στο Μαρακανά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και τυπικά. 



Εκείνο που ξεκινά τώρα είναι το μεγάλο πάρτι που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές με χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό του Ρίο.



Ο αγωνιστικός χώρος του Μαρακανά θυμίζει πλέον ένα ατελείωτο Καρναβάλι...







real.grΠηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.