Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Εξαίρεση 23 οικισμών του Μαραθώνα από Δασικούς Χάρτες ζητά ο Οικονόμου

Κοτρώνι, Δ.Ε Βαρνάβα: 1) Περιοχή Καλιγιωργα, 2) Περιοχή Προφήτης Ηλίας,

Το γεγονός της μη εξαίρεσης 23 οικισμών του Δήμου Μαραθώνα από τους Δασικούς Χάρτες., για τους οποίους δεν έχουν εφαρμοστεί οι διατάξεις του νόμου που προβλέπει την εξαίρεσή τους, θίγει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Β. Οικονόμου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίστηκαν ο ελάχιστος αριθμός συγκέντρωσης κτιρίων και η μέση αναλογία αριθμού κτιρίων αναγόμενη στην επιφάνεια που περιλαμβάνεται στο ιώδες περίγραμμα ως κριτήρια προσδιορισμού του περιγράμματος της οικιστικής πύκνωσης. Εκτός των οικισμών που έχουν ήδη νομίμως οριοθετηθεί, βάσει του άρθρου 153-23 του Νέου Νόμου 4389/2013 υπάρχουν αρκετοί οικισμοί στο Δήμο Μαραθώνα που πληρούν τις προϋποθέσεις εξαίρεσής τους από τους Δασικούς Χάρτες, σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο και συγκεκριμένα με το άρθρο 153-24 αυτού.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, ορίζεται ότι εκτάσεις που έχουν απολέσει το δασικό τους χαρακτήρα πριν από τις 11 Ιουνίου 1975 βάσει σχετικής διοικητικής πράξης καλυπτόμενη από το τεκμήριο νομιμότητας, δε χαρακτηρίζονται ως δάση ή δασικές εκτάσεις αλλά ούτε και κηρύσσονται αναδασωτέες. Με την υπ’αριθμ. 26/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα στις 31 Ιανουαρίου 2011 εγκρίθηκαν τα φύλλα αυτόνομων οικισμών του Δήμου Μαραθώνα (Δημοτική Ενότητα Μαραθώνα: 1) Πάντειος Πολιτεία, 2) Οικισμός Πολυτέκνων, 3)Συνοικισμός Δικαστικών Υπαλλήλων, 4) Συνοικισμός Συνεταιρισμού Δικαστικών-Εισαγγελέων, 5) Μπέι,6) Άνω Σχοινιάς-Αύρα, 7) Κοτρώνι, Δ.Ε Βαρνάβα: 1) Περιοχή Καλιγιωργα, 2) Περιοχή Προφήτης Ηλίας, Δ.Ε. Γραμματικού: 1) Πυργανθι-Τοπιτσα, 2)Σκαλελα- Φερθι- Αγία Τριάς, 3)Οικισμός Συνεταιρισμού Αστυνομίας Πόλεων, 4) Φουσκαζα και Δ.Ε. Νέας Μάρκης: 1) Περιοχή Αγίας Μαρίνας, 2) Οικισμός Συνεταιρισμού Βιθυνια, 3) Περιοχή Γεροτσακούλι, 4)Ανατολή, 5) Ζούμπερι, 6) Μάτι, 7)Κυκλάμινα, 8)Φ.Ο.Σ. 9)Προβαλινθος και 10) Αμπελουπολη).

Οι συγκεκριμένοι οικισμοί πληρούν όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να εξαιρεθούν από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν.3889/2010. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμος Μαραθώνα απέστειλε έγγραφο με θέμα τους Δασικούς Χάρτες και την εφαρμογή της παραπάνω διάταξης καθώς η εταιρία «Κτηματολόγιο Α.Ε.» δεν την εφάρμοσε, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ως ώρας.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Γιατί, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις εξαίρεσης των 23 ανωτέρω οικισμών από τους Δασικούς Χάρτες, δεν έχουν εφαρμοστεί, καθώς πρέπει, οι διατάξεις του Νόμου από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.»;
2. Πως σκοπεύετε να επιλύσετε το εν λόγω θέμα, που αφορά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα;

Ο ερωτών,
Βασίλης Οικονόμου 
Βουλευτής Επικρατείας»
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.