Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

246 εκατ. ευρώ δόθηκαν για τις 4 άδειες: ΣΚΑΪ, Καλογρίτσας, Μαρινάκης και Αnt1 οι νικητές - Εκτός ο όμιλος Βαρδινογιάννη!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ TA KANAΛΙΑ STAR. MEGA, ALPHA & "E"
(Ανανέωση 02:48): Αντί 246 εκατ. ευρώ, οι εταιρείες των ΣΚΑΪ, Ι.Καλογρίτσα, Ε.Μαρινάκη και του ΑΝΤΕΝΝΑ, πήραν τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, μετά τον μαραθώνιο των 65 ωρών πλειοδοσίας στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης που έληξε στις 02.35 τα ξημερώματα.

Είναι μεγάλη έκπληξη που δεν πήρε μία από τις άδειες ο όμιλος Βαρδινογιάννη που κατέβηκε με δύο εταιρικούς φορείς, χωρίς να καταφέρει να λάβει μία άδεια και συνεπώς είναι μετέωρη πλέον η εκπομπή του STAR και θα πρέπει κανονικά να σταματήσει να εκπέμπει σε 90 ημέρες.
Ποντάρει σε μια πέμπτη άδεια; Θα φανεί...
Συγκεκριμένα δόθηκαν από τους πλειοδότες τα εξής ποσά:
  1. Σκάι με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ
  2. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έναντι 52,6 εκατ. ευρώ
  3.  Ant1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ
  4. Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ
Το ποσό είναι πραγματικά εξωφρενικά υψηλό και σε αυτό η κυβέρνηση αναμφίβολα "έγραψε" μια επιτυχία.
Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι πρέπει να κλείσουν κανάλια, όπως το STAR, ο ALPHA, το MEGA και το "Ε", σίγουρα είναι πολύ άσχημο, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.
Ελπίζεται να δοθεί και μια πέμπτη άδεια, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί.
Οπωσδήποτε κάποιοι από αυτούς τους εργαζόμενους θα απορροφηθούν από τα επιχειρηματικά τηλεοπτικά σχήματα Καλογρίτσα και Μαρινάκη, αλλά πόσοι; Μην ξεχνάμε ότι όλοι "μάτωσαν" οικονομικά, αλλά ο Αnt1 και ο Ε.Μαρινάκης, ακόμα περισσότερο.
Πόσα να επενδύσουν στα νέα κανάλια και πότε θα βγάλουν αυτά τα λεφτά με αρχικές επενδύσεις της τάξεως των 74 και 76 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα;
Υπενθυμίζεται πως οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην τριήμερη διαδικασία και είναι επιλαχόντες, είναι οι:
- DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (Ι. Σαββίδης) 61.500.000 εκατ.
- ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) 61.000.000 εκατ.
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) 18.000.000 εκατ.
- ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR) 13.000.000
Στη συνέχεια, σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των "προσωρινών υπερθεματιστών", όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.
Και μια λεπτομέρεια που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε: Η δημοπράτηση των νέων αδειών περιέχεται στα προαπαιτούμεα του νέου Μνημονίου. Οπότε τα λεφτά θα πάνε στην εξόφληση του εθνικού χρέους.
"Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα" τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι Κώστας Κιμπουρόπουλος ο οποίος ήταν ο διεκδικητής που εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική άδεια. 
«Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» τόνισε ο κ. Κιμπουρόπουλος και αναφερόμενος στη διαδικασία της δημοπρασίας τόνισε: «Οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες». 
«Δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ήρθαμε να διαπραγματευθούμε λύτρα» έκλεισε τις δηλώσεις του ο κ. Κιμπουρόπουλος από τον Σκάι. 
«Είμαι χαρούμενος για τα εσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές» επισήμανε ο Ιβάν Σαββίδης βγαίνοντας από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας. «Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες Πόντιους» συνέχισε ο κ. Σαββίδης μιλώντας στα ρωσικά. 
Ερωτηθείς αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια, ο Ιβάν Σαββίδης απάντησε «Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια». 
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τη διαδικασία «πρωτότυπη» και συμπλήρωσε ότι «θύμιζε λίγο φυλακή». 
«Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό» είπε ο Ιβάν Σαββίδης ενώ για το ύψος των χρημάτων που προσέφερε χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια είπε ότι έφτασε «μέχρι εκεί που έπρεπε».
«Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά» αποκάλυψε ο Ιβάν Σαββίδης και έκλεισε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Εκπλήρωσα την αποστολή μου». 
«Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθει πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κάρολος Αλκαλάι. Βγαίνοντας από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο κ. Αλκαλάι χαρακτήρισε τη διαδικασία υπερβολική. 
«Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε» υπογράμμισε ο κ. Αλκαλάι και συμπλήρωσε: «Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι είναι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη». 
Ο Θοδωρής Κυριακού από τον Ant1 και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησαν από το κτίριο της ΓΓΕΕ χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.
Με σχεδόν 150 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν, σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι και πολύ χαρούμενοι...

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.