Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Πως θα παραλάβετε την κάρτα σας

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Πως θα παραλάβετε την κάρτα σας
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων  τα χρήματα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας σε λιγες μέρες θα τεθεί πιλοτικά σε εφαρμογή το πρόγραμμα σε 30 Δήμους σε όλη τη χώρα, που αφορά περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Όσων δικαιούχων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν τον Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση δύο μηνών (Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), ενώ οι αιτήσεις αυτών που εγκρίθηκαν τον Αύγουστο θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης  από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα επεκταθεί σε όλη την χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη. 
Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. 

Για κάθε επιπλέον ενήλικα μιας οικογένειας, θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.

Δείτε ποιοι είναι οι  30 δήμοι που θα χορηγήσουν το επίδομα:  

Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

Δείτε ποια είναι η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας:




Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.