Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ

Την απ' ευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα μέσω διαδικτυακής σύνδεσης είτε της ιστοσελίδας του δήμου, είτε τοπικών ΜΜΕ, ζητά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δημοσιογράφος κ. Αλέξανδρος Σόμογλου, ώστε να πληροφορούνται οι πολίτες του ενιαίου δήμου τι ακριβώς συμβαίνει στις συνεδριάσεις για να διαμορφώσουν προσωπική, ανεπηρέαστη άποψη τόσο για το δήμαρχο, όσο και καθένα ξεχωριστά δημοτικό σύμβουλο. Προς τούτο έστειλε σχετικό αίτημα στο πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βάιο Θανασιά όπως αναλυτικά ακολουθεί: 
Μαραθώνας, 29 Σεπτεμβρίου 2016
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Δυστυχώς ο Δήμος μας βιώνει τους τελευταίους μήνες πρωτόγνωρες καταστάσεις, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται η πλήρης απαξίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου στα μάτια των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, φροντίζει διαρκώς να υποτιμά το Σώμα, είτε με τις αλλεπάλληλες απουσίες του, είτε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον δημοτικών συμβούλων, είτε με δημόσιες τοποθετήσεις του, ενώ και εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι φέρουμε τεράστια ευθύνη για τη μετατροπή πολλών συνεδριάσεων σε… χάβρα των Ιουδαίων!
Προσωπικά, ουδόλως με απασχολεί η επικοινωνιακή πολιτική του Δημάρχου, για την οποία άλλωστε έχω εκφράσει δημόσια τη θέση μου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για το που αποσκοπεί.
Θεωρώ, ωστόσο, ότι είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Και σε ένα Δήμο που αδυνατεί να ανταποκριθεί στο μίνιμουμ των καθημερινών αναγκών των πολιτών του, καλούμαστε άπαντες να τις αναλάβουμε απέναντι στους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Κάθε δημοτικός σύμβουλος πρέπει να είναι πλέον υπεύθυνος των έργων και των λόγων του απέναντι στους δημότες του Μαραθώνα. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι δημότες της πόλης μας να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για ότι συμβαίνει στο Δήμο, αρχής γενομένης από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η επιλεκτική ενημέρωση των πολιτών, η ενημέρωση με τη μέθοδο του «ξεκατινιάσματος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η διαρκής υποβάθμιση της αξίας του οργάνου που εσείς προΐσταστε από τον ίδιο τον Δήμαρχο, καθιστά πιο αναγκαία από ποτέ τη δυνατότητα άμεσης επαφής ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μαραθώνα με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για το λόγο αυτό σας ζητώ όπως μεριμνήσετε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο για την απ’ ευθείας διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και για την παροχή όλων των τεχνικών δυνατοτήτων που απαιτούνται προκειμένου να καθίσταται δυνατή η απ’ ευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου όλων των συνεδριάσεων του Σώματος, απ’ όποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης (τοπικό ή μη) επιθυμεί να τις προβάλλει.
Και επειδή δεν γνωρίζω αν υπάρχει η συγκεκριμένη τεχνική δυνατότητα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ή η επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να περιλάβει στη θεματολογία του site τις μεταδόσεις των συνεδριάσεων, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε τουλάχιστον για το δεύτερο σκέλος του αιτήματός μου που αφορά τα ΜΜΕ που επιθυμούν να καλύπτουν απ’ ευθείας τις συνεδριάσεις.
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε – για τους δικούς σας λόγους – να ανταποκριθείτε στο αίτημά μου, θα σας παρακαλούσα να φέρετε το συγκεκριμένο αίτημα για έγκριση στο Σώμα, προκειμένου να συζητηθεί στα προ ημερησίας θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Νομίζω, όμως, ότι και για τη διευκόλυνση του δικού σας έργου, θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης των ΛΟΓΩΝ ΜΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώπιον των πολιτών του Δήμου Μαραθώνα.
Επαναλαμβάνω, επειδή καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ΝΟΣΗΡΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (για να χρησιμοποιήσω μια δική σας έκφραση στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.) στο Δήμο Μαραθώνα, θα πρέπει πλέον οι δημότες της πόλης να έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικής άποψης για ότι συμβαίνει στο Δήμο μας.
Νομίζω ότι κανείς μας δεν επιθυμεί να λειτουργεί στο σκοτάδι. Και επειδή όλοι μας κρινόμαστε από τους ανθρώπους που μας επέλεξαν θα πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μας κρίνουν ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑ.
Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΣ να αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης και των λόγων μας ενώπιον των πολιτών! Δεν συμφωνείτε;
Ελπίζω να ανταποκριθείτε στο αίτημά μου.

Με εκτίμηση
Αλέξανδρος Σόμογλου
Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.