Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σχολείο σπόρων για τις παραδοσιακές ποικιλίες και τη βιοποικιλότητα - Αίτηση συμμετοχής




Ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ (Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία) σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και την αρωγή της τοπικής ομάδας σπόρων Χανίων «Σπορίτες» διοργανώνει στα Χανιά, στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων,
Αγροκήπιο, στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, ένα εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα με αντικείμενο τη γεωργική βιοποικιλότητα και τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.
Το Σχολείο Σπόρων, ως θεσμός στα πλαίσια του ΑΙΓΙΛΟΠΑ που λειτουργεί επιτυχημένα από το 2012, έχει σαν σκοπό να μεταδώσει χρήσιμες εμπειρίες και γνώσεις στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διατηρηθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα ο γεωργικός γενετικός πλούτος της χώρας μας, καθώς και η πλούσια γεωργική της παράδοση.

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσει με ελεύθερη συμμετοχή, περιορισμένος αριθμός εκπαιδευομένων (50-60 άτομα) και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στα μέλη του ΑΙΓΙΛΟΠΑ στην Κρήτη, στα μέλη σποροδικτύων και ομάδων καλλιεργητών καθώς και σε γεωργούς, γεωπόνους και ερασιτέχνες κηπουρούς. Οι εκπαιδευόμενοι θα επιλεγούν κατόπιν αιτήσεώς τους μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@aegilops.gr ή με φαξ στο 2428094558.
Για περισσότερες πληροφορίες, έντυπα αίτησης συμμετοχής καθώς και για το πρόγραμμα του διημέρου στο δικτυακό τόπο του ΑΙΓΙΛΟΠΑ :
www.aegilops.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : info@aegilops.gr
Τηλ επικοινωνίας 6945 414573 (Κώστας Κουτής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.