Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Τα 150 χρόνια ζωής γιορτάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - δωρεάν είσοδος αύριο

Με τις "Οδύσσειες" τη νέα περιοδική έκθεση, θα γίνει ο εορτασμός για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.....

Η έκθεση επιχειρεί να ανιστορήσει το περιπετειώδες ταξίδι του ανθρώπου στον χρόνο μέσα από ένα αφαιρετικό και συμβολικό πρίσμα εμπνευσμένο από την Οδύσσεια. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν οριστεί  για σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Για το λόγο αυτό, από το πρωί ως τα μεσάνυχτα, θα εγκατασταθούν στον αύλειο χώρο του μουσείου οι «Διερχόμενοι» του Γιώργου Ξένου, γλυπτικά έργα με περιγράμματα από σιδηρά ελάσματα, που αποδίδουν ανθρώπινες μορφές και παραπέμπουν νοερά στους επισκέπτες του Μουσείου που το απόλαυσαν για 150 χρόνια σχεδόν αδιάκοπα. 

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ωριαίες παρουσιάσεις της νέας περιοδικής έκθεσης από αρχαιολόγους του μουσείου (ώρες 11.00, 12.00, 13.00 και 16.00).

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση στις Πληροφορίες του Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.